Tempier
Tempier
Bandol Rose 2022
Deze rose is afkomstig van stokken van gemiddeld 25 jaar oud. Grotendeels mourvedre (53%) met grenache (29%) en cinsault (16%), hetgeen een sterk karakter met zich meebrengt. De wijn is mooi in balans en heeft een goede complexiteit.
€44,95
Tempier
Bandol Rouge Lulu & Lucien 2020
De assemblage van 75% Mourvèdre, 15% Grenache, 8% Cinsault en 2% Carignan is de meest toegankelijke en biedt relatief vroeg zijn klasse en drinkplezier. Een mooie elegante en fruitige stijl wijn met diepgang.
€54,95
Tempier
Bandol La Migoua 2020
Dankzij de inbreng van wat meer cinsault is de La Migoua vrij toegankelijk. Daarnaast neigt de wijn iets meer naar het dierlijke vergeleken met de andere cuvée's. Het is een wijn met een elegante neus, uitstekende balans en een lang bewaarpotentieel
€99,00

Tempier

Toen Lucie 'Lulu' Tempier in 1936 met Lucien Peyraud trouwde, gaf haar vader hun Domaine Tempier, een oude boerderij die sinds 1834 van de familie was, cadeau. De boerderij lag in de buurt van Le Plan du Castellet, net buiten de Middellandse Zeehaven van het dorpje Bandol.
Het proeven van een oude wijn van het domein van pre-phylloxera-druiven inspireerde Lucien zó, dat hij een uitvoerig onderzoek naar het terroir van Bandol startte. Dit onderzoek toonde aan dat de bodem en het klimaat van de Bandol uitermate geschikt waren voor het telen van mourvèdre. En dan niet in de enorme hoeveelheden die men toen produceerde, maar met lage opbrengsten voor grote bewaarwijnen. Een grootschalige herbeplanting van mourvèdre volgde binnen de nieuwe AOC Bandol, waar tevens minimaal vijftig procent mourvèdre verplicht werd.
Lucien, bekend geworden als de 'Godfather van Bandol', deed de mourvèdre herleven in zijn oude glorie. Hij produceerde diepe en gestructureerde wijnen met verfijning en levensduur, die Domaine Tempier echt tot een grand cru van de Provence hebben gemaakt.
Lucien werd opgevolgd door zijn zonen François en Jean Marie, die een formidabel team bleken te zijn. De fakkel is recentelijk doorgegeven aan de jonge, energieke en talentvolle Daniel Ravier, die precies de juiste 'savoir faire' heeft om de grote traditie en stijl van het domaine voort te zetten. Objectief gezien ligt de beroemdheid van Domaine Tempier echter diep in de bodem van Bandol verankerd. De wijngaarden produceren van de gevarieerde klei- en kalksteenbodems wijnen die onmiskenbaar van wereldklasse zijn. Dat geldt niet alleen voor de rode wijnen, maar ook voor de witte én niet te vergeten de waardige rosé.