Smith Haut Lafitte
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Smith Haut Lafitte

De adellijke familie Bosq verbouwde op de locatie al druiven vanaf  1365. In de 18e eeuw kocht de Schot George Smith, het landgoed en gaf het zijn huidige naam. Hij bouwde ook het landhuis en verscheepte zijn - inmiddels beroemde - wijnen naar Engeland.
In 1842 erfde Duffour-Dubergier, burgemeester van Bordeaux en een enthousiast wijnboer het Château Smith Haut Lafitte van zijn moeder.
Onder de indruk van de uitstekende kwaliteit van Smith Haut Lafitte's wijnen exporteerde het bedrijf Louis Eschenauer de wijnen vanaf het begin van de 20e eeuw over de hele wereld en besloot het landgoed te kopen in 1958. Eschenaueur investeerde veel geld in het wijndomein, met name in de bouw van een prachtige ondergrondse kelder met meer dan 1.000 vaten.
In 1990, trad Daniel Cathiard  toe de lijst van prestigieuze eigenaars, met de intentie om de kwaliteit van de in 1855 geclassificeerde Cru Classé nog te verbeteren. Hij combineerde de meest moderne vinificatie technieken en eeuwenoude methoden: organische compost, kleine houten vaten, rijping op de droesem in vat, enz. Beroemd over de hele wereld voor haar prachtige elegante rode wijn en vooral om het  geweldig verfijnde boeket van de witte wijn.
De wijngaarden staan op zeldzame grindbodems, met een hoog ijzeroxide gehalte en een superieure drainage. Deze zijn geschikt voor zowel hoogstaande witte als rode wijnen.