Sauternes/Barsac
Sauternes/Barsac
Lafaurie-Peyraguey Sauternes 2022 0,375 ltr
Een uiterst unieke Sauternes dit jaar vanuit Lafaurie-Peyraguey, want meer dan 200 gr/l suiker!! Geplukt in slechts 2 rondgangen door de wijngaard, na een lang droog en warm seizoen met late regen die voor een late, heftige botrytis zorgde. Rijk en intens
€44,95
Sauternes/Barsac
Coutet Barsac Premier Cru Classé 2007
Met ruim 38 hectare wijngaard is dit het grootste domein in de gemeente Barsac-Sauternes. De wijnen worden gekenmerkt door vitaliteit en frisheid, met fijne aroma’s van honing, bloesem en citroen. Zijn goed jong te drinken, maar ouderen prachtig.
€72,95
Sauternes/Barsac
Lafaurie-Peyraguey Sauternes 2022 0,75 ltr
Een uiterst unieke Sauternes dit jaar vanuit Lafaurie-Peyraguey, want meer dan 200 gr/l suiker!! Geplukt in slechts 2 rondgangen door de wijngaard, na een lang droog en warm seizoen met late regen die voor een late, heftige botrytis zorgde. Rijk en intens
€86,95
Sauternes/Barsac
Yquem Sauternes Premier Cru Supérieur 2006 0,375
Ook deze jaargang bevestigt de legendarische status van Yquem. Prachtige aroma’s van citrus, tropisch fruit, honing en brioche. De smaak is edelzoet en het mondgevoel vettig, de frisse zuren en enorme lengte zorgen voor een prachtige balans. 95+ Parker.
€285,00
Sauternes/Barsac
Yquem Sauternes Premier Cru Supérieur 2015 0,375
Dit is echt een legendarische vintage voor het al even legendarische d'Yquem. Het is helemaal niet verbazingwekkend als mensen deze vintage tot ver in de volgende eeuw drinken. Parker 100 punten!
€385,00

Sauternes/Barsac

De wijnen van Sauternes en Barsac kennen een rijke geschiedenis en vertegenwoordigen een aparte categorie binnen de Bordeaux classificatie van 1855: De appellations Sauternes en Barsac werden gerangschikt met het grootste aantal crus en de enige superieure, premier cru supérieur. Het wijngaard areaal omvat 1900 hectare.De toegestane druivenrassen zijn semillon, sauvignon en muscadelle. Doorgaans ligt de maximaal bij wet opgelegde lage opbrengst per hectare tussen de 25 en 28 hectoliter. De appellations Sauternes en Barsac behoren vanaf 1939 tot de eersten die zijn geregistreerd als appellations met gecontroleerde Franse oorsprong. Zo erkenden de autoriteiten de onnavolgbare specificiteit van het terroir, de knowhow en de kracht van de collectieve identiteit van het gebied. Naast het talent van topproducenten zijn de wijnen een resultaat van ‘mist en zonneschijn'. Dat de appellations Sauternes en Barsac de bakermat zijn van de grootste zoete wijnen, is vooral te danken aan hun unieke microklimaat. Waar de de wateren van de  Garonne de (koele) rivier de Ciron ontmoet, vormt zich een zeldzaam condensatiefenomeen dat  de wijngaarden bedekt, waardoor de ontwikkeling van het edele rot botrytis cinerea mogelijk wordt. De herfstnevels gevolgd door zonnige dagen zijn gunstig voor de ontwikkeling van deze kleine schimmel, die de oogst ingrijpend verandert, zich vestigt op de zeer rijpe druiven en zo de aroma's genereert, die al hun smaken zullen geven aan de wijnen van Sauternes en Barsac. Zo ontstaat de ongelooflijke aromatische rijkdom die kenmerkend is voor Sauternes- en Barsac-wijnen.

 

Grand Premier Cru Classé 

Château d’Yquem  Sauternes

•Premiers Crus Classés 

Château Guiraud (Sauternes)

Château Suduiraut (Sauternes)

Clos Haut-Peyraguey (Sauternes)

Château la Tour Blanche (Sauternes)

Château Lafaurie-Peyraguey (Sauternes)

Château Climens(Barsac)

Château Coutet (Barsac)

Château Rabaud-Promis (Sauternes)

Château Rayne-Vigneau (Sauternes)

Château Rieussec (Sauternes)

Château Sigalas-Rabaud (Sauternes)

 

•Deuxièmes Crus Classés 

Château d’Arche (Sauternes)

Château Broustet (Barsac)

Château Caillou (Barsac)

Château Doisy-Daëne (Barsac)

Château Doisy-Dubraca (Barsac)

Château Doisy-Védrines (Barsac)

Château Filhot (Sauternes) 

Château Lamothe (Sauternes)

Château Lamothe-Guignard (Sauternes)

Château de Malle (Sauternes)

Château Nairac (Barsac)

Château Romer du Hayot (Sauternes)

Château Romer(Sauternes)

Château Suau (Barsac)