Roda
Roda
Roda reserva 2017
In het glas toont deze Rioja een dieprode kleur met een goede intensiteit. In de geur voeren expressieve rode fruittonen de boventoon samen met nuances van donker fruit, lichte florale tonen en zoethout.
€49,95
Roda
Roda I 2017
Roda I is doorgaans een blend van 95% tempranillo en 5% graciano. De druiven zijn afkomstig van streng geselecteerde wijngaardpercelen met oudere stokken, die in het bewuste oogstjaar het donkerste en perfect rijpe fruit voortbrengen.
€74,95

Roda

Bodegas Roda is de relatieve nieuwkomer in de beroemde barrio de la estación de Haro, het historische Rioja gebied met zijn (7) toonaangevende bodega's, waaronder Lopez de Heredia, La Rioja Alta en Muga.
In de voorhoede van de moderne beweging in Rioja, werden de projecten van Bodegas Roda ontwikkeld vanaf de jaren ’80.
Vanuit het hart van Haro, pal aan de rivier de Ebro met uitzicht zicht op de bergen van de Sierra Cantabria, combineert Roda traditie en moderniteit met zijn historische onderaardse 19e eeuwse kelders en de nieuwe 21e eeuwse Bodega. Over een periode van telkens 3 jaar worden nieuwe doelen vastgesteld en geëvalueerd. De zesde periode is nu in ontwikkeling. De selecties worden gemaakt van 14 terroirs dwars door de Rioja heen, waarbij slechts wijngaarden in aanmerking komen die ouder zijn dan 30 jaar. Gedetailleerde observaties met betrekking tot elk detail: texturen, kleuren, de smaak van de bessen en hun pitten, samen met de voortdurende ondersteuning van het laboratorium, stelt Roda in staat om een idee te krijgen van de optimale ontwikkeling in rijpheid, de tijd van de handmatige oogst van druivenclusters door een vast team van 40 plukkers. Voor de kelderrijping wordt enkel Frans eiken gebruikt en niet meer dan strikt nodig is. Na het proeven van de vatstalen wordt bepaald welke vaten bestemd zijn voor de eerste wijn, de Roda I en welke voor de Roda reserva. Daarnaast is er een luxe topcuvée, de Cirsión. Deze wijn is de essentie van tempranillo.