Newman
Newman
Beaune 2012/13/14
Het fruit in de wijn is bijzonder expressief. De wijn heeft een mooie, fijne kern, waaraan veel te beleven valt. Een volle smaak, fijne zuren, een kruidnageltje, elegant en subtiel. De afdronk is zacht door de fijne tannines.
€34,95
Newman
Monthelie 2013/14
In de Bourgogne verklaarden ze Chris Newman voor gek dat hij zijn grand cru wijngaard ‘Latricières-Chambertin’ verkocht om met dat geld twee vlak bij elkaar liggende percelen in Monthelie te kopen.
€34,95
Newman
Beaune 1er Cru Clos des Avaux 2013/14
Chris Newman is één van de slechts drie eigenaren van de 1er Cru Clos des Avaux in Beaune, de cru die het dichtst bij zijn domein ligt. De wijnstokken zijn geplant in 1964 en dus al meer dan een halve eeuw oud. Gracieuze wijnen met veel finesse.
€44,95
Newman
Pommard Vieilles Vignes 2014
Newman's Pommard Vieilles Vignes komt van twee verschillende oude wijngaarden, elk met bijzondere kenmerken. Hij is aromatisch, heeft mooi bessenfruit, bloemen en kruiden, alles omlijst door stevige maar goed geïntegreerde tannines.
€44,95
Newman
Beaune 1er Cru Les Grèves 2012/13
Op het beste gedeelte ligt het perceel van Newman, met bijna 60 jaar oude stokken. De kwaliteiten van deze premier cru wijngaard komen al snel naar boven.
€64,95
Newman
Mazis-Chambertin Grand Cru 2012
De wijn is net zo geconcentreerd als bij de andere grand crus. Zoete rozen, rode kersen, kruiden, drop en zacht-zwoele fruitnuances schieten het glas uit. In de smaak zacht en verleidelijk, ondanks dat de wijn zo jong is, nu al niet te versmaden!
€159,00

Newman

In 1952 kocht de Amerikaanse zakenman Robert Newman drie percelen wijngaard, en wel grand cru's in de Bourgogne; Bonnes-Mares, Mazis-Chambertin en Latricières-Chambertin. Zijn zoon Chris Newman raakte zo gefascineerd door de Bourgogne, dat hij er vanaf de jaren ‘80 ook wijngaarden bij kocht. Alle wijngaarden werden op traditionele wijze bewerkt en de wijnen die er toen gemaakt werden, waren nog niet erg bijzonder. Dit veranderde volledig op het moment dat hij alleen nog maar voor kwaliteit wilde gaan. De ommekeer was daar. Chris liep een jaar lang stage bij het topdomein Domaine d’Angerville in Volnay en daarnaast versterkte hij zijn team met de Australische Jane Eyre Renard, die daarvoor bij Comtes Lafon werkte. Sinds 2005 worden alle wijngaarden biologisch en indien mogelijk biodynamisch bewerkt. De rendementen zijn teruggebracht tot maximaal 30 hl/ha en zowel in de wijngaarden als op de ‘table de tri’ wordt een strenge selectie gemaakt van de beste druiven. Voor het persen worden de druiven ontsteeld, hierdoor hebben de wijnen zeer zachte en fijne tannines. In de kelder wordt zuinig omgesprongen met nieuw hout, 10 tot 25% is het maximum. Daarnaast worden de wijnen niet gefilterd noch geklaard, en gebeurt het verplaatsen van de wijn door middel van zwaartekracht. Dit alles leidt tot een maximale expressie van de pinot noir druif en het terroir. De wijnen van Newman hebben prachtig subtiel fruit en een hoge drinkbaarheid. Zo lekker kan rode bourgogne zijn!