Newman
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Newman

In 1952 kocht de Amerikaanse zakenman Robert Newman drie percelen wijngaard, en wel grand cru's in de Bourgogne; Bonnes-Mares, Mazis-Chambertin en Latricières-Chambertin. Zijn zoon Chris Newman raakte zo gefascineerd door de Bourgogne, dat hij er vanaf de jaren ‘80 ook wijngaarden bij kocht. Alle wijngaarden werden op traditionele wijze bewerkt en de wijnen die er toen gemaakt werden, waren nog niet erg bijzonder. Dit veranderde volledig op het moment dat hij alleen nog maar voor kwaliteit wilde gaan. De ommekeer was daar. Chris liep een jaar lang stage bij het topdomein Domaine d’Angerville in Volnay en daarnaast versterkte hij zijn team met de Australische Jane Eyre Renard, die daarvoor bij Comtes Lafon werkte. Sinds 2005 worden alle wijngaarden biologisch en indien mogelijk biodynamisch bewerkt. De rendementen zijn teruggebracht tot maximaal 30 hl/ha en zowel in de wijngaarden als op de ‘table de tri’ wordt een strenge selectie gemaakt van de beste druiven. Voor het persen worden de druiven ontsteeld, hierdoor hebben de wijnen zeer zachte en fijne tannines. In de kelder wordt zuinig omgesprongen met nieuw hout, 10 tot 25% is het maximum. Daarnaast worden de wijnen niet gefilterd noch geklaard, en gebeurt het verplaatsen van de wijn door middel van zwaartekracht. Dit alles leidt tot een maximale expressie van de pinot noir druif en het terroir. De wijnen van Newman hebben prachtig subtiel fruit en een hoge drinkbaarheid. Zo lekker kan rode bourgogne zijn!