Mezzacorona
Mezzacorona
Terre del Noce Pinot Grigio 2023
Het zachtaardige karakter van deze moderne wijn is bepalend voor zijn populariteit. Jaar in jaar uit betrouwbaar en herkenbaar. De wijn is milddroog en geliefd om zijn zachte zuren, die genoeg frisheid bieden.
€8,25

Mezzacorona

Het wijnbedrijf Mezzacorona ligt aan de voet van de majestueuze Italiaanse Dolomieten, een uniek gebergte dat zelfs op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Het gebergte omvat de wijngebieden van Alto Adige en Trentino.
Mezzacorona heeft een spectrum aan druivenrassen aangeplant in de zones die het meest geschikt zijn voor de behoeften van elk ras. Dit is mogelijk dankzij de diversiteit aan microklimaten, variërend van mediterraan tot alpine en de meer dan honderd jaar ervaring in de wijnproductie in deze streek. Mezzacorona is een modelbedrijf dat uitgerust is met de meest moderne vinificatieapparatuur. De druiven worden door 1500 deelnemende telers geleverd en vervolgens in monocépagewijnen verwerkt. Al enkele decennia hanteert het bedrijf een streng protocol voor de leden, met het oog op duurzame landbouw, waterbeheer en het werken met moderne, ecologische systemen.