Leeuwin Estate
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Leeuwin Estate

De nu erkende kwaliteitsregio Margaret River dankt zijn reputatie aan domeinen zoals Leeuwin Estate. Begin jaren ’70 waren zij pioniers in deze magnifieke regio, meer bepaald aan de Cape Leeuwin, die tot dan toe enkel bekend stond om zijn natuurschoon, prachtige kustlijn en als paradijs voor surfers. De Horgans begrepen al snel dat Margaret River gezegend is met een mediterraan klimaat met weinig regen, ’s nachts een gunstige afkoeling vanaf de kust, en een bodem van graniet, klei en kiezel. Kortom, een paradijs voor wijnbouw.
Het is de verdienste van Denis en Tricia Horgan dat Leeuwin Estate internationaal een superieure plaats op de wereldwijnkaart heeft verworven. Wine Spectator portretteerde meer dan eens de ‘Art Series’ op de frontcover, omringd door klassieke Europese toppers. Ook noteren we uit dit gezaghebbende magazine: ‘This gets our vote for the greatest white wine Australia ever produced’.
Met een score van 96/100 rangschikt Wine Spectator Leeuwin Estate als nummer 28 in hun wereld-top-100. Daarnaast verschijnen er al vele jaren talrijke lovende persartikelen over dit huis, te veel om op te noemen.
De kinderen Horgan hebben dezelfde grote passie en gedrevenheid om de kwaliteit van Leeuwin Estate nog verder te finetunen. Zoon Justin en dochter Simone zijn fulltime actief op het wijndomein. Het is niet verwonderlijk dat de Horgan-familie, gepassioneerd door grote wijnen en gastronomie, eveneens grote kunstliefhebbers zijn. De prachtige collectie wijnetiketten van de ‘Art Series’-collection bevestigt dit. Het domein herbergt eveneens een van Australiës toprestaurants. Leeuwin Estate gaat slechts voor één ding: grote kwaliteit over de hele linie.