Keller
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Keller

Weingut Keller is een familiebedrijf in het Duitse wijngebied Rheinhessen, gevestigd te Flörsheim-Dalsheim. Het werd opgericht in 1789 toen de familie Keller uit Zwitserland naar de huidige lokatie emigreerde. De wijngaarden van de Hubacker, die al beschreven werd in 1490, zijn het allereerste wijngaardbezit van Keller.

Klaus Keller en zijn zoon Klaus-Peter bezitten 19,5 ha wijngaarden, waarvan 8 hectare de kwalificatie Erste Lage (VDP-Grosse Lage) heeft. Klaus-Peter en Julia Keller zijn beiden gediplomeerd oenoloog en vormen sinds 2001 een geweldig wijnmakersteam. Klaus-Peter liep belangrijke stages bij enkele grote namen in de Franse Bourgogne: Armand Rousseau en Hubert Lignier. Julia bleef dichter bij huis, o.a. bij Robert Weil in de Rheingau. De belangrijkste Duitse wijngids van Eichelmann zegt “De Kellers begrijpen perfect waar het bij grote rieslingwijnen op aankomt.” In deze gids staat Keller met 5***** dan ook bovenaan in de rangorde van beste wijnbedrijven uit Rheinhessen en het Weingut heeft in 2014 andermaal de prijs voor de beste witte wijncollectie van geheel Duitsand op zijn conto geschreven. Het Weingut verbouwt vooral riesling, maar de witte en rode burgunders hebben ook een formidabele hoge standaard, direct al vanaf de eenvoudigere 'Gutsweine'. De affiniteit met grote cru's uit Bourgognes wordt vaak aanghaald. Ook straalt de klasse af van de witte wijnen van silvaner, rieslaner en scheurebe, die dan ook terecht om aandacht vragen.

Het gebied waar Keller zich bevindt, noemt men Hügelland (heuvelland). De wijngaarden liggen rond de gemeentes Flörsheim-Dalsheim en Westhofen met als topwijngaarden Morstein, Kirchspiel, Absterde, Pettenthal en Hubacker. Dit Hügelland bezit een voor Duitsland lang vergeten, maar unieke en afwijkende kalkuitstulping in de bodem en is daarmee qua ondergrond totaal verschillend van de bekendere 'toplagen' van de Mosel, Nahe, Rheingau en zelfs de Pfalz. Klaus-Peter Keller heeft het gebied aan de hand van systematisch bodemonderzoek herontdekt en tamelijk recent tot ontwikkeling gebracht.