Fundação Eca de Quieroz
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Fundação Eca de Quieroz

Onder de vlag van Lima Smith vallen meerdere domeinen die allen tot de top van Portugal behoren. Lima Smith is een project van wijnmaker Riu Cunha, die nauw samenwerkt met Jean-Claude Berrouet, de wijnmaker van het fameuze Château Petrus in Pomerol. Hij was op slag verliefd op de Douro streek en besloot zich beschikbaar te stellen voor de ontwikkeling van het bedrijf. Van alle projecten van Lima Smith werken wij nu vol trots met het laatst toegevoegde domein ‘Fundação Eça Queiroz’. 

De naam Fundação de Eça Queiroz (1845-1900) komt van de schrijver ‘Eça de Queiroz’. Hij wordt over het algemeen beschouwd als de beroemdste Portugese schrijver uit de realistische stroming. In één van zijn beroemde novels (A Cidade e as Serras) komt de hoofdpersoon ‘Jacinto’ aan op het pittoreske treinstation in de Douro-vallei dat hij ‘Tormes’ noemde. Het leuke feit is dat de echte naam ‘Caldas de Aregos’ is, maar het station na enige tijd ook 'Tormes' genoemd werd, het staat zelfs boven de naam op het stationsgebouw. De kracht van de schrijver en het boek. 

’Tormes’ is ook de oudste ‘naam’ in de Vinho Verde streek en nog steeds één van de meest iconische. Het was gedurende lange periode de enige Vinho Verde die door de president van de republiek gedronken werd. Een wijn met een rijke historie en nog steeds de lekkerste Vinho Verde die je kunt vinden!