Dagueneau
Dagueneau
Blanc Fumé de Pouilly 2018
Biodynamische wijn, geproduceerd uit lage opbrengsten van de jongere wijnstokken van percelen die niet op de St. Andelain-heuvel liggen, maar wel van de fameuze kimmeridgien bodem. Prachtig in balans, met spanning, substantie en een buitengewone afdronk.
€125,00
Dagueneau
Blanc Fumé de Pouilly Pur Sang 2020
Deze Blanc Fumé de Pouilly ruikt enorm spannend. Er zijn zoveel indrukken. Van vlierbloesem, witte perzik, limoen tot grapefruit en cassis. In de mond kan de structuur bijna worden verward met een grandioze riesling.
€149,00
Dagueneau
Blanc Fumé de Pouilly Silex 2019
De Silex cuvé van Dagueneau behoeft nauwelijks nog introductie, zo'n uitzonderlijke wijn is het al jaren lang!Zeer puur, vol met zilte energie en frisheid. Silex is de absolute aanrader voor de sauvignon van de Loire. Een extremist in kwaliteit.
€189,00

Dagueneau

Louis-Benjamin Dagueneau had de schier onmogelijke taak het wijndomein van zijn legendarische vader Didier op hetzelfde niveau voort te zetten, toen deze plotseling verongelukte met zijn zweefvliegtuig. De Pouilly's van Dagueneau worden namelijk beschouwd als de beste sauvignon blancs van de wereld, zoals een bekend journalist schreef: 'De wijnen van Dagueneau ruiken niet naar sauvignon, maar naar de lente.' 

Inmiddels zijn we een aantal oogstjaren verder en zet Louis-Benjamin het domein voort zoals het altijd is geweest. Magistrale wijnen van hetzelfde hoge niveau. Elke journalist is het daar ook over eens. 
Het talent van Louis-Benjamin is natuurlijk voor een groot deel 'geërfd' van zijn vader, maar ook zijn stages bij onder andere François Chidaine uit Vouvray en Olivier Jullien, geestverwant van Didier, in de Languedoc hebben hem het inzicht gegeven hoe je gepassioneerd voor het allerbeste kunt gaan: zonder concessies.

 Het domein beslaat 11,5 hectare verspreid over verschillende percelen. De bekendste percelen zijn de 'Pur Sang' en de 'Silex'. Met gelijknamige wijnen die 4 tot 8 jaar nodig hebben om tot hun hoogtepunt in rijping te komen. De rendementen worden laag gehouden en mogen nooit boven de 45 hl/hectare komen, hierdoor krijgen de wijnen een romige textuur, die de hoge zuurgraad compenseert. Dit maakt de wijn niet de meest typische voor de appellation, maar wel de mooiste!