Dagueneau
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Dagueneau

Louis-Benjamin Dagueneau had de schier onmogelijke taak het wijndomein van zijn legendarische vader Didier op hetzelfde niveau voort te zetten, toen deze plotseling verongelukte met zijn zweefvliegtuig. De Pouilly's van Dagueneau worden namelijk beschouwd als de beste sauvignon blancs van de wereld, zoals een bekend journalist schreef: 'De wijnen van Dagueneau ruiken niet naar sauvignon, maar naar de lente.' 

Inmiddels zijn we een aantal oogstjaren verder en zet Louis-Benjamin het domein voort zoals het altijd is geweest. Magistrale wijnen van hetzelfde hoge niveau. Elke journalist is het daar ook over eens. 
Het talent van Louis-Benjamin is natuurlijk voor een groot deel 'geërfd' van zijn vader, maar ook zijn stages bij onder andere François Chidaine uit Vouvray en Olivier Jullien, geestverwant van Didier, in de Languedoc hebben hem het inzicht gegeven hoe je gepassioneerd voor het allerbeste kunt gaan: zonder concessies.

 Het domein beslaat 11,5 hectare verspreid over verschillende percelen. De bekendste percelen zijn de 'Pur Sang' en de 'Silex'. Met gelijknamige wijnen die 4 tot 8 jaar nodig hebben om tot hun hoogtepunt in rijping te komen. De rendementen worden laag gehouden en mogen nooit boven de 45 hl/hectare komen, hierdoor krijgen de wijnen een romige textuur, die de hoge zuurgraad compenseert. Dit maakt de wijn niet de meest typische voor de appellation, maar wel de mooiste!