Chamonix
Chamonix
Chamonix Rouge 2013
Hij heeft een breed boeket met tonen van zwarte bessen, cederhout, rode bessen, specerijen en vanille. In de smaak is hij vooral heel rond, zacht en het rijke fruit is duidelijk aanwezig.
€11,50
Chamonix
Cabernet Franc 2013
Pas sinds 2013 maakt Gottfried deze wijn maar wat een kwaliteit! In de smaak vinden we paprika, rode bessen, een aantrekkelijke kruidigheid en sigarenkistje. De tannines zijn rond en de structuur is geconcentreerd.
€19,95
Chamonix
Greywecke Pinotage 2013
Deze pinotage wordt inmiddels beschouwd als één van de drie beste van het land. Om frisheid in de wijn te krijgen plukt Gottfried de helft van zijn wijngaard drie weken eerder dan normaal. De tweede pluk geeft de wijn rijpe tonen, een heerlijke combi
€19,95
Chamonix
Chardonnay 2014
Een chardonnay die richting de Bourgogne doet denken. Mooi rijk met tonen van tropisch fruit, grapefruit, haver, karamel en nootmuskaat. De smaak is rond en vrij krachtig tegelijk.
€20,50
Chamonix
Troika 2011
Samengesteld uit 54% cabernet franc, 36% cabernet sauvignon en 10% merlot. De wijn wordt gelagerd in eiken barriques, waarvan ongeveer 70% nieuw. Een bordeauxblend om zeker een paar jaar te laten rijpen.
€24,95
Chamonix
Pinot Noir Reserve 2011/13
Hij wordt gemaakt volgens de methode zoals toegepast wordt in de Bourgogne en wordt gerijpt op eiken vaten uit het Franse Allier bos. In de geur heeft de wijn aantrekkelijke tonen van kersen, wilde rode bessen, gemalen zwarte peper, kaneel, viooltjes
€31,95
Chamonix
Chardonnay Reserve 2013
Het witte vlaggenschip van dit domein. Deze delicate wijn heeft mooie tropische tonen in de geur, die aangevuld worden met gember, havermout en zoete kruiden. In de smaak heeft de wijn een indrukwekkende structuur.
€34,95
Chamonix
Chardonnay Reserve 2012
Het witte vlaggenschip van dit domein. Deze delicate wijn heeft mooie tropische tonen in de geur, die aangevuld worden met gember, havermout en zoete kruiden. In de smaak heeft de wijn een indrukwekkende structuur.
€34,95

Chamonix

Niet geheel zonder trots lazen we in de Platter’s guide dat Chamonix uitgeroepen was tot het beste domein van Zuid-Afrika in 2013! In deze gids kregen vier van zijn wijnen de maximale score van 5 sterren! Naar ons weten is dat nog nooit eerder voorgekomen (op de zoete wijnen van Nederburg na). Chamonix ligt op de hellingen van het Drakenstein-gebergte in het plaatsje Franschhoek. Deze koelere hellingen bieden de mogelijkheid om grote wijnen te maken, iets wat Gottfried Mocke, de wijnmaker, al lang geleden inzag. Vanaf 2001 was hij bij Chamonix de wijnmaker (toen slechts 22 jaar oud) en tevens verantwoordelijk voor de wijngaarden. Hij heeft veel geïnvesteerd in nieuwe aanplant op de juiste plekken en alle wijngaarden worden al geruime tijd biologisch bewerkt. Omdat de wijngaarden op grote hoogte liggen (tot wel 600 meter hoog) met navenante lagere temperaturen, zijn het juist de sauvignon blanc, chardonnay en de pinot noir die hier goed gedijen. Gottfrieds laatste project is de aanplant van pinot noir op terrassen die op het hoogste punt van het terrein liggen. Zo blijft Chamonix de lat steeds hoger leggen, uniek voor Zuid-Afrika.