Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Castel Ruggero

Castel Ruggero

Castel Ruggero is een Toscaans, kasteelachtig landhuis uit de 16e eeuw en tegelijk de naam van het wijnbedrijf van oenoloog Nicolo d’ Afflitto. Het ligt in de heuvels vlak bij Grasssina, 15 km ten zuidoosten van Florence. D’Afflitto heeft als oenoloog een behoorlijke reputatie opgebouwd en adviseert diverse wijnbedrijven in Toscane, waarvan het gerenommeerde Frescobaldi de bekendste is. De landerijen beslaan een oppervlak van 120 hectare, waarvan 13 hectare wijnbouwgrond is en de rest voor een groot deel beplant is met olijfbomen. 5 hectare is beplant met sangiovese, 4 hectare met merlot, 2 hectare net cabernet franc en 2 hectare met syrah. Nicolo d’Afflitto heeft er de laatste 10 jaar hard aan gewerkt om de wijngaarden naar moderne maatstaven in te richten en heeft veel nieuwe aanplant gedaan. De opbrengsten zijn laag door de schrale, maar mineralige bodem. Alle druiven worden met de hand geplukt. 

Castel Ruggero Chianti Classico 2013
Castel Ruggero

Chianti Classico 2013

Naast het verplichte deel sangiovese druiven was de wijn jarenlang ‘verrijkt’ met een klein percentage merlot en zelfs wat cabernet franc. Vanaf 2008 zijn de 'Franse' druiven geminimaliseerd.

€16,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies