Cantine Menhir
Cantine Menhir
Primitivo Quota 29 2022
De wijn is donker zwartrood van kleur, dat eigen is aan dit druivenras. Krachtige aroma’s van zwarte bessen, rinse kersen en kruidige elementen. De fraîcheur, die de levendige aard van de wijn kenmerkt, is mooi behouden gebleven.
€12,95
Cantine Menhir
Negroamaro No Zero 2022
Niet eerder proefden we een wijn van negroamaro met zo’n verfijning. Opvallend soepel overkomende geur van kersenfruit, frisse verse kruiden en een zachte vanille-kokostoon van het precieze houtgebruik.
€12,95

Cantine Menhir

Cantine Menhir is opgericht door Gaetano Marangelli, een vernieuwende ondernemer die veel zag in de wijnen van dit bijzondere deel van Zuid-Italië. Met behulp van enkele krachtige partners wist hij Cantine Menhir in korte tijd uit te bouwen tot een dynamisch en modern wijnbedrijf. Hij wordt onder andere bijgestaan door zijn broer Vito Angelo en door Marisa Loparco. Het idee achter Menhir is: het maken van moderne wijnen op basis van vooral de eigen streekdruiven, en een enkel druivenras 'van buitenaf'. Marangelli meent dat de eigen druiven van Apulië veel klasse hebben, als er maar goed mee gewerkt wordt. Hij heeft hiervoor de hulp ingeroepen van Caterina Bellanova, een technisch expert op het gebied van deze druiven. Zij zorgt ervoor dat de druiven worden geoogst in optimale conditie, met een perfecte rijpheid, maar op het moment dat ze ook nog mooie zuren en frisheid hebben. Het wijnbedrijf is prachtig gesitueerd, met zijn behuizing in het hart van het historisch centrum van Minervino, een oud middeleeuws gehucht dicht bij de zonnige stranden van Otranto. Beneden bevinden zich de wijnkelder en een proefruimte, alsmede een ruimte waar een deel van de druiven kan worden gedroogd. Deze methode dient om sommige van de wijnen extra kracht en intensiteit mee te geven. In de directe omgeving liggen de 100 ha wijngaarden, tegen het decor van de gulle heuvels van Salento, een streek die al in de steentijd werd bewoond. Uit die tijd stammen de vele dolmen en menhirs; stenen bouwsels die zeer karakteristiek zijn en inspireerden tot de naam van het bedrijf.