Béard La Chapelle
Béard La Chapelle
Saint-Emilion Grand Cru 2020
Dit is niet alleen een indrukwekkende klassieke rode Bordeaux, maar ook eentje waar je blij van wordt, waarvan een glas altijd een feest is – of dat nou bij het kerstdiner is of zomaar, uit het vuistje, al dan niet met een bijpassend kaasplankje.
€26,95

Béard La Chapelle

Château Béard La Chapelle omvat 18 hectare binnen de AOC Saint-Emilion en heeft de Grand Cru status. Het domein werd zelfs door Michel Bettane and Thierry Desseauve, de beroemdste wijncritici van Frankrijk, op de shortlist geplaatst voor de classificatie Grand Cru Classé. Enkele percelen van Béard La Chapelle grenzen aan die van Château Tertre-Roteboeuf, waarvan de wijnen voor honderden euro’s verkocht worden. De bodems van Béard La Chapelle worden gedomineerd door klei en kalksteen op de hellingen en zand in de lager gelegen wijngaarden. De wijnstokken zijn gemiddeld 50 jaar oud en hebben een hoge plantdichtheid van 5500 tot 7600 planten per hectare. Dit zorgt voor grotere concurrentie tussen de stokken, die daardoor dieper wortelen en druiven leveren met een betere kwaliteit, smaak en concentratie.
90% van de aanplant bestaat uit merlot, 7% uit cabernet franc en 3% uit cabernet sauvignon. De wijngaarden wordenduurzaam bewerkt, zonder kunstmest en herbicide, en de druiven worden perceelsgewijs gevinifieerd. Voor botteling wordt de wijn niet gefilterd noch geklaard en sulfietgebruik wordt in het hele proces tot een absoluut minimum beperkt. Die zorg en puurheid proef je. Dit is Saint-Emilion waar je blij van wordt, waarvan elk glas een feest is!Zo goed, voor zo’n goede prijs, en nog biologisch ook! Saint-Emilion staat natuurlijk bekend om zijn zachtere, voluptueuzere, vrouwelijkere en minder ‘strenge’ stijl Bordeaux dankzij de grotere rol die op de rechteroever voor de merlot is weggelegd. Toch komen wij zelden een Saint-Emilion tegen waar we zo gecharmeerd van zijn als van deze.