Arínzano
Arínzano
Hacienda de Arínzano Tempranillo 2019
De rode Hacienda de Arínzano is een blend van tempranillo (85%), merlot (10%) en cabernet sauvignon (5%). Het is een elegante, maar – dankzij de extreem lage opbrengsten van 22hl/ha – ook een goed geconcentreerde wijn.
€14,95
Arínzano
Hacienda de Arínzano Chardonnay 2021
Ze zijn schaars, mooie Spaanse chardonnay’s. Maar dankzij het koele klimaat, de aanwezigheid van kalk in de bodem en uitstekende skills van de wijnmakers, kunnen wij u een waanzinnig mooie chardonnay aanbieden!
€14,95

Arínzano

De classificatie in Spanje kent sinds 2003 een bijzondere toevoeging: de Pago. De Pago is de hoogste ‘DO’ in de piramide en wordt uitsluitend toegekend aan individuele wijnhuizen die zich onderscheiden met wijnen van hoge kwaliteit en dienovereenkomstige reputatie en prijs. In de DO Pago is het domein vrij in al zijn keuzes met betrekking tot druivenrassen en rijping, maar er zijn ook bijzonder strenge regels als het gaat om terroir, opbrengst, wijngaardbeheer en vinificatie. Daarnaast moeten alle druiven van eigen landgoed komen.

Pago de Arínzano was de eerste Pago in Noord Spanje (2008).
Arínzano werd in 1998 gekocht door Julian Chivite, een bekende producent in Navarra. Na uitvoerig bodemonderzoek werden 128 hectare volledig herplant volgens de moderne inzichten en met veelal internationale druivenrassen. Het relatief koele mesoklimaat maakt dit ook mogelijk, de druiven hebben hier een langere hangtijd.
De wijnen van Arínzano worden biologisch verbouwd en het landgoed werkt samen met het Wereld Natuur Fonds om de biodiversiteit zo natuurlijk mogelijk te laten zijn. Het is het enige wijngoed in Spanje dat op deze manier zo bewust met hun omgeving omgaat.
In 2015 werd Arínzano verkocht aan de SPI group. De SPI group bezit onder andere Frescobaldi, Tenuta Ornellaia en Achaval Ferrer. De wijnen van Arínzano waren altijd al erg fraai, maar het kan nog beter en dat wordt met de nieuwe jaargangen al aangetoond. Een nieuw Spaans topdomein in de maak!