Ricasoli

Castello di Brolio Chianti Classico 2018

Castello di Brolio Chianti Classico 2018
Licht
Krachtig

Castello di Brolio is de grote wijn van Barone Ricasoli. Door Wine Spectator geselecteerd als één van de vijf beste wijnen ter wereld! In deze wijn vindt u de essentie van het wijnbedrijf: zijn lange geschiedenis, het streven naar perfectie en het zeer bijzondere karakter van het terroir van elke wijngaard.

Castello di Brolio wordt gemaakt op basis van een zorgvuldige selectie van de beste sangiovese-, cabernet sauvignon- en merlotdruiven uit de wijngaarden van het landgoed, verspreid over 230 hectare. Alleen de allerbeste druiven worden door Brolio geselecteerd. Elke jaargang kan variëren in opbrengst, maar de kwaliteit moet altijd voldoen aan de hoge doelstelling. De wijngaarden liggen op 250 tot 450 meter boven de zeespiegel op het zuid/zuidwesten. De perfecte belichting en de strenge bewerking van het land zijn samen met de zeer steenachtige bodem verantwoordelijk voor het typische karakter van de wijn. Deze rijpt gedurende 18 maanden in eiken vaten.



Heldere en fonkelende robijnkleur. De geur onthult zoete aroma's van donkere kersen, morellen, aardbeien en viooltjes, prachtig in balans met sporen van tabak, vanille, witte chocolade en mediterrane kruiden. De mineralige, kruidige en fruitige tonen van het Brolio-terroir zijn onmiskenbaar in de neus. De smaak is onmiddellijk fris en opent naar een warme, volle en rijke smaaksensatie met een voortreffelijk mondgevoel. Rijp rood fruit en kruiden mengen zich met uiterst fijne geroosterde tonen. Deze grootse wijn belooft in de komende jaren nog een zeer interessante verdere evolutie te ondergaan.

Lees meer
€59,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Bijzonderheden
  • BeoordelingenRobert Parker punten 93+

Ricasoli