Raumland

Chardonnay Vintage 2007

Chardonnay Vintage 2007
Licht
Krachtig

Met deze mousserende 'Vintage' wijn van de chardonnay bewijst Raumland maar weer eens dat het huis veruit de beste sektproducent is van Duitsland. De kwaliteit van de verschillende lijnen biologische wijnen is buitengewoon consistent geworden. De sekts van de Vintage lijn -wijnen van één jaargang- blijken rond de 90 maanden door te rijpen op de gistcellen en tegelijk zeer elegant en levendig te blijven. Het hele proces vanaf de precieze oogst tot en met de lange, klassieke flesfermentatie wordt met de hand gedaan. Voor ons is de
Vintage cuvée van chardonnay (2007) nieuw in ons assortiment maar toont zich direct als een grote klassieke mousserende 'blanc de blancs' wijn. De druiven komen van de Dalsheimer Bürgel, één van de meest prestigieuze terroirs van Rheinhessen met zijn schelpenkalkstenen/mergel bodem. Alleen het sap van de eerste persing wordt gebruikt en daardoor worden er minder dan 1000 flessen van geproduceerd. Dit komt de fijnheid en het potentieel van de wijn én de mousse zeer ten goede.
De degorgement (ontgisting van de fles) van de 2007 is pas in de nazomer van 2016 gebeurd.
Zeer geconcentreerde geur van pittig perzikfruit, rokerig en fijne rijpheid maar nog zeer jeugdig. Met veel inhoud, mineralige complexiteit en een zeer persistente afdronk zonder agressie in de zuren.
Drinken tot 2025 op een temperatuur van 8-9ºC
Alle sekts vermeld bij Robert Parker krijgen 90 of meer punten. De Vintage Chardonnay zelfs 95 punten!

Lees meer
€89,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Chardonnay
  • Bijzonderheden
  • BeoordelingenRobert Parker 95 punten GaultMillau 93 punten

Raumland