Relatiegeschenken

Kistje Zuid Afrika - Uva Mira Stellenbosch

Kistje Zuid Afrika - Uva Mira Stellenbosch
Licht
Krachtig

De wijnen van Uva Mira zijn het meest 'Europees' in stijl in Stellenbosch. Verfijnde, frisse en elegante wijnen, waarbij het fruit voorop staat en niet de houtlagering. Niet voor niets winnen zij internationaal veel prijzen, klassewijnen!
Over de wijnen:
Uva Mira 'The Mira' Chardonnay:
Op de hellingen van de Helderberg, met wijngaarden op 385 meter hoogte die gericht zijn op het noordwesten en noordoosten, rijpen langzaam de chardonnaydruiven voor de 'The Mira' Chardonnay. Overdag krijgen de druiven veel zon en 's nachts koelen ze af dankzij de koude luchtstromen door het koude zeewater van False Bay. Beide invloeden komen dan ook duidelijk terug in de smaak. Zo heeft de wijn een rijke geur, met tonen van wit fruit, limoen en witte bloemen. De wijn doet in de geur denken aan een Bourgogne uit een warm jaar. In de smaak zet de wijn slanker aan dan de geur doet vermoeden, maar schijn bedriegt! Al snel komen de mineralen opzetten en ontwikkelt het fruit zich in de mond. Prachtig gebalanceerd en bijzonder fijn en elegant. De wijn wordt 9 maanden op (30% nieuw) eiken gelagerd en het hout is mooi verweven in de wijn. Voor ons hét alternatief voor de steeds maar duurder wordende Bourgognes. Een absolute aanrader!
Uva Mira 'The Mira' Cabernet Sauvignon:
The Mira Cabernet Sauvignon komt van de lager gelegen percelen van het domein, tussen de 300 en 400 meter boven zeeniveau. Hier is het iets warmer en daar gedijt de cabernet sauvignon bijzonder goed. De wijngaarden zijn op het zonnige noord-noordoosten gericht en 's nachts worden de wijngaarden gekoeld door een frisse wind van False Bay. Zo is de rijp- én frisheid gegarandeerd. 
De wijn heeft een aantrekkelijke geur met cassis, rode kersen, minerale tonen, fynbos en tabaksbladeren. In de smaak heeft de wijn een opvallende fijnheid en elegantie. De zachte tannines zijn perfect geïntegreerd evenals de subtiele houtlagering (van 18 maanden op Frans eiken, 60% nieuw). Een complete wijn met waanzinnig lekker fruit, dit is zoals Cabernet hoort te smaken! 5 sterren Platter's Guide! 

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€60,50 per stuk
  • Bij 10 stuks €56,90 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken