Relatiegeschenken

Kistje Bordeaux - Haut Maray Graves wit & rood

Kistje Bordeaux - Haut Maray Graves wit & rood
Licht
Krachtig

Top-Graves gemaakt door twee broers, waarvan een ook de wijnmaker is van het befaamde huis Pavie. Van biologisch verbouwde druiven maken zij authentieke wijnen, die de kenmerkende tonen van gravel en kalkhoudende klei perfect weerspiegelen.
Over de wijnen:
Haut Maray Graves Blanc:
Van slechts 1,2 hectare wijngaard komt de witte Graves van Château du Haut Maray. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkrijke klei en kalksteen, een ondergrond waar de sauvignon blanc (70%) en sauvignon gris (30%) zich uitstekend op hun gemak voelen. De grond wordt mechanisch bewerkt, zonder hulp van bestrijdingsmiddelen en in juli wordt de 'green harvest' toegepast. Dan wordt er een groot deel van de trossen en bladeren verwijderd, voor een hogere concentratie van het sap. Dit gebeurd, net als de oogst volledig met de hand en tijdens de oogst worden alleen de beste druiven geplukt en gesorteerd voor deze wijn. De wijn wordt na de vergisting voor 7 maanden op Franse eiken vaten gelagerd, waarbij regelmatig 'batonnage' wordt toegepast. Uiteindelijk worden er slechts 1000 flessen per jaar gemaakt. 
De wijn heeft een open, vrij stuivende geur met tonen van mineralen en groene kruiden. In de smaak is de wijn mooi droog, met fijn fruit en een stenige afdronk na. 
Haut Maray Graves Rouge: 
De rode Graves is een blend van merlot (70%) en cabernet sauvignon (30%). Afkomstig van 2,2 hectare wijngaard, gelegen in één van de betere gedeeltes van de Graves, tegen de Sauternes aan. Het terroir bestaat uit kalkrijke klei, kalksteen en veel keien, typisch voor de streek. De wijngaarden zijn 16 jaar geleden geplant en geven inmiddels veel karakter mee aan de wijn. Alles voor deze wijn wordt met de hand gedaan en de wijngaarden worden biologisch bewerkt. Na de vergisting wordt de wijn voor 22 maanden gerijpt op eiken vaten, waarvan 35% nieuw is. Er worden slechts 9500 flessen gemaakt. 
In de geur heeft de wijn tonen zwarte bessen, lichte aardse tonen en wat tabak. De smaak is subtiel en slank, maar met een mineralige, krachtige ondertoon. Een onvervalste Graves! 

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€46,50 per stuk
  • Bij 10 stuks €43,60 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken