Henri Giraud

Fût de Chêne Aÿ Grand Cru Rosé MV

Fût de Chêne Aÿ Grand Cru Rosé MV
Licht
Krachtig

De lancering van de cuvée Fût de Chêne Rosé MV completeert de top van het gamma aan champagnes van het huis Henri Giraud. De cuvée Multi Vintage (MV) Brut van Henri Giraud heeft al een buitengewoon succes en is waarschijnlijk de beste 'non-vintage' cuvée in de Champagne. Deze rosé champagne is op dezelfde leest geschoeid.
Zijn kern bestaat uit een echte 'vin de Champagne': een uitstekende rode wijn van oude stokken pinot noir van de grand cru Aÿ. Deze werd gebotteld in 2006, na een langzame rijping op vaten van eikenhout uit het bos van Argonne.
Keldermeester Sébastien Le Golvet en Claude Giraud kregen het idee om het equivalent van 4000 flessen Multi Vintage te mengen met een vat van deze Pinot Noir Aÿ Grand Cru, en de Fût de Chêne Rosé MV was geboren.
Een geniale champagne, zoals er in de geschiedenis van de Champagne slechts af en toe één ontstaat, dankzij het vakmanschap van zijn mensen en het unieke terroir. De briljante goudroze kleur, die men 'patrijzenoog' noemt, verhoogt de natuurlijke uitstraling van deze rijpe wijn. De toon van minerale kalk - kenmerk van de wijnen uit Aÿ - mengt zich subtiel met het rode fruit en mandarijn. Zijn ziltige aspect en elegante bitterheid, met een subtiele hint van gerookt vlees, is ongeëvenaard in de regio Champagne.
De uitzonderlijke cuvée is versierd met een geraffineerd juweeltje, een zogenaamde 'agrafe', om de kurk op zijn plaats te houden.

Lees meer
€286,50 per stuk
Op voorraad
  • KleurRosé
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Pinot Noir, Chardonnay
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Henri Giraud