Henri Giraud

Esprit Nature Brut Magnum in geschenkverpakking

Esprit Nature Brut Magnum in geschenkverpakking
Licht
Krachtig

Esprit de Giraud is in 2016 omgedoopt tot Esprit Nature. Niet als verwijzing naar de dosage (hoewel die met 7,5 g/l bijzonder laag is), maar naar de zorg voor de natuur. Denk aan Girauds boomplantproject in het bos van Argonne en de nieuwe ‘zero residue of pesticide’. In de champagnes van Giraud zitten geen sporen van pesticide of herbicide (op 147 soorten getest), op 2 na dan, maar die zitten 300x onder de norm! 
De Esprit is de instapper van Giraud, maar zoveel beter en vineuzer dan een ‘eenvoudige’ champagne. Het aandeel pinot noir is 80%, naast 20% chardonnay. De helft van de wijn komt uit het nieuwe oogstjaar, de andere 50% bestaat uit réservewijn. De champagne krijgt gemiddeld zo’n 20 maanden ‘sur lattes’ rijping na de tweede vergisting op fles, wat bijdraagt aan de complete smaak. In de neus veel fruit zoals limoen, peer en abrikoos, een vleugje vanille, tonen van biscuitdeeg, munt en witte peper. In de mond veel fraîcheur, sap en tegelijk zachtheid, mede door de aangename mousse.

Werd al diverse keren gekozen tot ‘beste basis brut champagne’ door o.a. Jancis Robinson en Antonio Galloni, maar heeft sinds 2016 nog een verdere kwaliteitssprong gemaakt.
Ook verkrijgbaar op half, magnum & jeroboam

Lees meer
€137,95 per stuk
Niet op (vrije) voorraad, klik hier voor een voorraadcheck.
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)1,5
  • Druivenras(sen)Pinot Noir, Chardonnay
  • BijzonderhedenZero residue de pesticide
  • BeoordelingenBeste Champagne Brut volgens Jancis Robinson en Robert Parker, Galloni 92 punten

Henri Giraud