Armagnac

Castarède XO 20 ans d'age

Castarède XO 20 ans d'age
Licht
Krachtig

Armagnac Castarède is de oudste producent in de streek, opgericht in 1832. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door Florence Castarède, de zesde generatie. Het bedrijf is in het bezit van één van de belangrijkste collecties oudere jaargangen, die terug gaat tot 1893.
Castarède behoort tot de absolute top van de streek en de armagnacs worden geschonken in de beste restaurants van Frankrijk. Er zijn zelfs meerdere drie-sterren chefs die gerechten met de Armagnac van Castarède hebben gemaakt. Zoals bijvoorbeeld: Alain Ducasse, Michel Guerard en Michel Trama.
Onlangs is de XO 20 years old van Castarède uitgeroepen tot ’s Werelds beste Armagnac!

Volgens de regels moet de XO Armagnac minimaal 6 jaar op eiken gerijpt zijn en 10 jaar oud zijn voor de categorie Hors d'Age. De Castarède XO overtreft deze rijping verreweg: minimaal 20 jaar!
Helder koperachtig van kleur. De geur is Krachtig en een verwarmende combinatie van fruittonen fruit en subtiele specerijen. In de mond vol, harmonieus met geuren van geglazuurde rijpe pruimen, geroosterd eiken, gevolgd door laagjes specerijen, nootmuskaat, vermengd met fruit. Hints van rancio. Zachte fluwelen en lange afdronk.

Lees meer
€84,95 per stuk
Op voorraad
  • Inhoud700ml
  • Alcoholpercentage40%
  • Land van herkomstFrankrijk
  • BijzonderhedenIn 2017 uitgeroepen tot beste Armagnac vd wereld
Tags

Armagnac