Casanova di Neri

Rosso di Montalcino DOC 2021

Rosso di Montalcino DOC 2021
Licht
Krachtig

In het zuiden van de streek liggen de wijngaarden voor deze Rosso di Montalcino. Een wijn met zoveel karakter en persoonlijkheid, dat ze bij Casanova di Neri liever spreken van een ‘jonge Brunello’. Net als bij de IrRosso worden hier ook de druiven met de hand geplukt, vindt er een tweevoudige selectie plaats en worden de vaten gevuld door middel van zwaartekracht. Na de rijping van 15 maanden op eiken vaten wordt de wijn direct vrijgegeven voor de verkoop. In de geur heeft de wijn tonen van marasquin kersen, viooltjes en fijn rood fruit. In de smaak komt het rode fruit terug, met fijne tannines, elegantie en een prachtige lengte. Smaakvol bij pasta bolognese, gegrild rood vlees en stoofpotten. 

Lees meer
€35,50 per stuk
Op voorraad
Bezorging: Op voorraad
Koop met extra korting:
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Sangiovese
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Casanova di Neri

Giovanni di Neri, een gepassioneerde wijnliefhebber met een bijzondere visie, zag van meerdere wijngaarden in de Montalcino streek het buitengewoon grote potentieel. In 1971 richtte hij Casanova di Neri op en begon met wijngaarden aan de oostelijke kant van de DOCG. Later breidde hij zijn wijngaarden arsenaal uit richting het zuiden. 
De eerste grote aankoop was de wijngaard ‘Cerretalto’, een uniek terroir in een natuurlijk amfitheater bij de rivier de Asso waar uitsluitend oude wijnranken staan. Inmiddels wordt deze wijngaard beschouwd als absoluut één van de beste van de streek. Later volgden de wijngaarden Le Cetine, Pietradonice en Podernovo. Alle drie wijngaarden met een uitzonderlijk goede ondergrond en ligging. Van de beste druiven van deze wijngaarden komt de 'Tenuta Nuova', de andere topwijn van Casanova di Neri. 
Bij Casanova di Neri staat alles in het teken van de natuur. Zo worden de wijngaarden natuurlijk bewerkt en respecteren zij zo veel mogelijk het microklimaat van de wijngaarden. In de wijngaarden vinden alle werkzaamheden met de hand plaats en wil men dat het terroir en het fruit de stijl van de wijn bepalen. Geen trucjes in de kelder, maar pure wijn. 
Deze manier van werken, concessieloos voor het beste gaan op de meest natuurlijke manier, heeft Casanova di Neri inmiddels tot de absolute top van Montalcino doen horen. Er is geen domein dat meer 100 punten scores heeft dan zij. En dan niet alleen bij Robert Parker, maar ook James Suckling, Wine Spectator, Luca Garini zijn bijzonder lovend.