Umathum
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Umathum

Wijngoed Umathum is gevestigd ten oosten van de Neusiedlersee, vlak bij de Hongaarse grens. Josef Umathum heeft hier 33 hectare wijngaard. Circa 85% van deze wijngaarden is beplant met blauwe druivenrassen. Josef hecht bijzondere waarde aan de inheemse Oostenrijkse druivenrassen. Zweigelt is met meer dan 50% dan ook zijn belangrijkste ras. Daarnaast heeft hij nog enkele regionale witte druivenrassen aangeplant.
Josef Umathum is een gepassioneerd wijnmaker, die werkt volgens de principes van de biologisch-dynamische wijnbouw. Al sinds de 70'er jaren is het wijngoed bezig om de biologische variëteit aan planten in de wijngaard te vergroten en is men gestopt met het gebruik van herbiciden en insecticiden. Sinds 2007 zijn de wijngaarden gecertificeerd biodynamisch en is Umathum lid van Demeter.
Umathum maakt wijnen met een zeer herkenbare stijl. De wijnen zijn - ook bij hoge concentratie - altijd uitermate elegant, met veel fruit en finesse. Het is Josefs filosofie om het terroir zo uitgesproken mogelijk in de wijnen tot uitdrukking te laten komen. Hierbij spelen behalve de biologisch-dynamische bewerking van de bodem ook de bewuste reducering van de oogsthoeveelheden en het handmatig oogsten en selecteren van de druiven een grote rol. Sinds de jaren '80 behoort Umathum tot de top op het gebied van rode wijnen in Oostenrijk.