Rey Fernando de Castilla
Rey Fernando de Castilla
Manzanilla
De beendroge sherry is aromatisch met hints van met zeewier en ingelegde citroen. Dankzij de frisse zuren is hij goed te gebruiken bij pittige tapas zoals gepeperde sardines en zwarte olijven, of andere (rauwe) zoutige visjes en pittige garnalen.
€14,95
Rey Fernando de Castilla
Fino
Het is een delicate aperitiefwijn, maar ook te gebruiken aan tafel. Een prijswinnende combinatie van langoustine, pata negra, watermeloen en gerookte tomaat geeft de verrassende mogelijkheden aan. Daarnaast niet te vergeten als oester of mosselwijn!
€14,95
Rey Fernando de Castilla
Amontillado
Deze sherry heeft meer body dan de fino en manzanilla, en een iets mildere en zachtere smaak. Gekoeld lekker als aperitiefwijn. Aan tafel heerlijk bij kalfsvlees of vette vissoorten. Gaat ook voortreffelijk samen pittige kazen of mooie gedroogde ham.
€17,95
Rey Fernando de Castilla
Pedro Ximenez
Een ultieme combinatie wordt gevormd met zoet, vooral chocolade. Maar ook verrassend met pittige blauwe kazen. Drink een PX niet koud maar op kamertemperatuur.
€21,95
Rey Fernando de Castilla
Oloroso Antique 0,5l
Hij vult de mond met veel smaak en een onderliggende zoetheid, die de wijn echt interessant maakt. De finale is is erg lang, die goed omgaat met sterke stevige kazen zoals parmaggiano of manchego.
€39,95
Rey Fernando de Castilla
Palo Cortado Antique 0,5l
Er wordt hier gebruikt gemaakt van sherry's die minimaal 25 jaar oud zijn. Opallend is dat maar 1-2% van alle sherry zich ontwikkelt zich tot Palo Cortado. De bewaartijd van de wijn is nagenoeg eindeloos, echter verdere oxydatie op de fles is beperk...
€44,95
Rey Fernando de Castilla
Pedro Ximenez Antique 0,5l
De Pedro Ximenez bezit een enorm diepe kleur. De meest zoete sherry of misschien zoetste dessertwijn ter wereld. Meer dan 450 gram restsuiker. Dit is prachtig avontuur!
€48,95

Rey Fernando de Castilla

Toen de wereldberoemde 3-sterrenkok en fervent sherryliefhebber Heston Blumenthal op zoek was naar de beste sherry voor zijn 'perfect dish' sherry trifle, hoefde hij niet lang te zoeken. Hij bracht direct een bezoek aan de kelders van Bodegas Rey Fernando de Castilla, waar hij hartelijk werd ontvangen door directeur Jan Pettersen. Een betere referentie kun je niet verzinnen… 
Jan Pettersen, een van de grootste sherry-ambassadeurs, nam na 15 jaar voor sherrygigant Osborne te hebben gewerkt in 1999 Bodegas Rey Fernando de Castilla over. Hij smeedde de oorspronkelijk in 1837 gestichte bodega al snel om tot een absolute topproducent van sherry en brandy.

Rey Fernando de Castilla is een sherrybodega die alleen prestigieuze en premium sherry maakt. De wijnen worden niet geblend (!) en bijvoorbeeld koudestabilisatie blijft achterwege. Alles staat in het teken van het bewaren van de subtiele en pure aroma’s van deze uitgesproken wijnen. Bodegas Rey Fernando de Castilla bevindt zich in het historische centrum van Jerez. Naast de beroemde brandy's maakt men er de mooiste sherry’s uit de omtrek. Van de lichte en elegante fino’s tot de unieke ‘antique’ sherry’s, allemaal hebben ze prestigieuze prijzen gewonnen.


Men heeft besloten om de productlijn te segmenteren in de ‘classic’ en in de ‘antique’ lijn.
 De ‘classic’ lijn behelst authentieke en exemplarische sherry’s als de fino, amontillado, manzanilla, pedro ximénez en cream sherry van een zeer hoge kwaliteit, terwijl de ‘antique’ lijn wijnen van individuele solera’s (dus niet geblend) omvat, die niet geklaard noch gefilterd zijn en zeer lang op eikenhout hebben gerijpt. De sherry's zijn gebotteld in flessen van helder glas om hun ware kleur en schakering te laten zien. Men heeft tenslotte niets te verbergen bij deze bodega…