Corte Alta Fumane
Corte Alta Fumane
‘Vigna Tornidora’ Valpolicella Ripasso 2015
Hij heeft een weelderig aandoend karakter met dik, confiture-achtig fruit, sporen van gedroogd fruit en zachte, ronde tannines. Smaakt goed bij Italiaanse vleesstoofpot met olijven en tijm. Of bij gerechten met bospaddestoelen.
€19,95
Corte Alta Fumane
'Vigna Camparol' Amarone 2013
Geconcentreerd en zwoel, met zachte fijne tannines. Kruidig van smaak met tonen van kersen, krenten, chocola leer en tabak. De Camparol is relatief jong al toegankelijk, maar met kelderrijping nemen geur- en smaaknuances aanzienlijk toe.
€40,95

Corte Alta Fumane

Het familiebedrijf van de gebroeders Tiziano en Daniele Stefano Accordini besloot in 1996, onder de gedrevenheid en flair van de jonge generatie, Paolo en Giacom, een nieuw prestigieus wijnproject van 8 hectare op te starten. Hiervoor kozen zij de hoogst gelegen hellingen, in de nabijheid van het dorp Fumane di Valpolicella, dat in het hart van het Classico-gebied ligt. Dit is ook de plaats waar het beroemde amaronehuis van Allegrini is gevestigd; het kan bijna geen toeval zijn. Door de inzet van het nieuwe Corte Alta project was men ervan overtuigd dat met de oogst van deze veel hoger gelegen wijngaarden (boven de 500 meter, in plaats van 200 meter) de wijnen zouden winnen aan frisheid, spanning en definitie. De grote investeringen die de Accordini’s deden, bleken de verschillende valpolicella classico’s naar een hoger plan te tillen. Deze wijnen van de edele corvinadruif, aangevuld met een deel rondinella en een mespunt molinara, herbergen perfect rond en sappig kersenfruit, wat de wijnen een heerlijke drinkbaarheid geeft. Daarnaast hebben de wijnen een bescheiden alcoholgehalte en frisse zuren.