Cavallotto
Cavallotto
Barolo Riserva Vignolo 2015
De Barolo Vignolo 2015 is een prachtig genereuze en rijk gelaagde wijn en het boeket neemt je mee op een prachtige aromatische reis die typisch trouw blijft aan de basis van Barolo. De wijn is meeslepend en het royale fruit zorgt voor volume en dimensie.
€129,95
Cavallotto
Barolo Riserva Vignolo 2012
De Barolo Vignolo 2012 is een prachtig genereuze en rijk gelaagde wijn en het boeket neemt je mee op een prachtige aromatische reis die typisch trouw blijft aan de basis van Barolo. De wijn is meeslepend en het royale fruit zorgt voor volume en dimensie.
€132,95
Cavallotto
Barolo San Giuseppe Riserva 2016
De Barolo San Giuseppe Riserva 2016 vertegenwoordigt het allerbeste van zijn oogstjaar en terroir! Donker fruit, gedroogde kersen, wilde pruimen, rozen en ijzer ontmoeten elkaar op een perfecte kruising, met een grandioos gevoel van balans en energie. 
€265,00

Cavallotto

Net buiten Castiglione Falletto in het hart van de Barolo zone, bevindt zich de het wijngoed Cavallotto dat 25 hectare omvat. Sinds 1928 is de familie Cavallotto eigenaar van het landgoed Tenuta Bricco Boschis.  In 1946 waren ze de eerste wijnbouwers in Castiglione Falletto, die al de druiven van het landgoed vinifieerden.  In 1948 werd de eerste botteling van een eigen Barolo uitgebracht, met het etiket en geregistreerd handelsmerk van Cavallotto. Sinds het einde van de jaren '80 hebben Olivio's kinderen Alfio, Giuseppe en Laura het werk van geleidelijke groei en constante kwaliteitsverbeteringen van hun vader voortgezet. In 1989 verwierf de familie 60% van de historische Vignolo Cru (grenzend aan de Bricco Boschis) en brachten de wijn Cavallotto Barolo Riserva Vignolo uit. Sinds 1995  werd een non-riserva Barolo met de naam Cru Bricco Boschis toegevoegd. Ook de kelders werden uitgebreid: in 1994 werd in de Bricco Boschis-heuvel een nieuwe vatenkelder uitgegraven. in 2008 werd de flesrijpingskelder uitgebreid. Meer dan de helft van het wijngaardareaal (17 ha) is beplant met Nebbiolo voor Barolo, dat wordt geoogst met een gemiddelde van 38 hl/ha. Er is 3 ha aangeplant voor Dolcetto en 2 ha voor Barbera. De rest van het wijngaardland is beplant met een mix van Freisa, Pinot Noir, Chardonnay en Grignolino. 

Al sinds 1976 worden de wijngaarden van Bricco Boschis de wijngaarden bewerkt zonder enig gebruik van synthetische pesticiden. Naast  innovatieve biologische technieken, zoals natuurlijk antibioticum geproduceerd door bijen heeft de Cavallotto-familie agronomische praktijken aangenomen die de kwaliteit van de druiven verder verbeteren: aanplant met hoge dichtheid, Guyot-snoei met beperkte knoppen per wijnstok en een groene oogst. Het gebruik van machines en tractoren is tot een minimum beperkt met het doel een continue verbetering in de wijngaard, wijnmakerij en dus de wijnen.