Pauillac

Pontet Canet Pauillac 5ème Grand Cru Classé 2016

Pontet Canet Pauillac 5ème Grand Cru Classé 2016
Licht
Krachtig

Pontet-Canet is een echte revolutionaire cru uit Pauillac geworden: hij werd gerijpt voor 55% in eikenhouten vaten en voor 45% in amforen. Diep granaat-paars gekleurd, het explodeert uit het glas met een prachtig parfum van frambozentaart, zwarte bessen, rozenolie en Chinese vijfkruiden en met nuances van kaneelstokjes, aarde, potlood en kreupelhout. Het rijke, verleidelijke, volle gehemelte is de droom van elke wijnliefhebber en levert laag-op-laag van dik zwart- en rood bessenfruit met tal van geurige accenten, een prachtig stevige maar zachte textuur en tonen van frisheid, lang eindigend met een heel arsenaal van exotische kruiden. Dit is vrijwel out-of-the-gate heerlijk, maar het heeft de ruggengraat om over drie decennia of meer te evolueren. Parker 98 punten.

Met 80 hectare wijngaarden is Château Pontet-Canet een groot domein. Het is gelegen in het noordelijke uiteinde van de gemeente Pauillac, recht tegenover Château Mouton Rothschild. Het is nu bijna 40 jaar in handen van de familie Tesseron. Het niveau van Pontet-Canet gaat zijn kwalificatie als 5ième Grand Cru Classé ver te boven en het is daarom een zeer interessante wijn om te volgen. De tractor wordt steeds meer uit de wijngaard verbannen en vervangen door echte paardenkrachten. Er wordt biodynamisch gewerkt en sinds 2010 is Pontet-Canet als eerste Grand Cru Classé ooit biologisch-dynamisch gecertificeerd.
Het oogsten gebeurt met de hand en er vindt een strenge sortering van de druiven plaats. Gisting vindt plaats in zowel beton als roestvrijstalen vaten. De wijn rijpt 16-20 maanden in eikenhouten barriques waarvan maximaal 60% nieuw is. Vanaf 2012 worden ook unieke grote amforen gebruikt voor de rijping van een deel van de wijn.

Lees meer
€249,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot
  • BijzonderhedenBiodynamisch
  • BeoordelingenRobert Parker 95 punten James Suckling 98 punten

Pauillac