Saint-Julien

Léoville Las Cases St. Julien 2ième Grand Cru Classé 2006

Léoville Las Cases St. Julien 2ième Grand Cru Classé 2006
Licht
Krachtig

De 2006 is een klassieke kernachtige wijn uit de Saint Julien, Medoc - stevig, compromisloos en stijlvol. De Grands Vins van Las Cases worden beschouwd als de beste, constante wijn uit Saint Julien. (tegenwoordig soms benaderd door de 2 andere Châteaux Leoville). Het is een assemblage van 85% cabernet sauvignon, 14,5% merlot en de rest cabernet franc.

95 punten Robert Parker
The 2006 Château Léoville Las-Cases has a very complex bouquet with heady scents of blackcurrant, kirsch, crushed violets, rock salt and just a hint of cassis. It is backward and can barely contain its energy. The palate is medium-bodied with fine tannin, very symmetrical and poised, a fine line of acidity interwoven through the black fruit, touches of citrus fruit developing towards the poised and tensile finish.

Château Léoville Las Cases is een tweede grand cru classé uit het classificatiesysteem voor Bordeauxwijn van 1855. Het Château ligt in het dorp Saint-Julien en is een van de oudste landgoederen van de Médoc. Domaine de Léoville behoorde toe aan een van de rijkste en meest invloedrijke adellijke Franse families, voordat het werd overgenomen door de familie Las Cases. Het landgoed Léoville werd tussen 1826 en 1840 opgesplitst als gevolg van de Franse Revolutie. Château Léoville Las Cases werd geboren uit meer dan de helft van het oorspronkelijke landgoed en deze vormt de kern van het domein. Léoville Las Cases wordt al sinds het einde van de 19e eeuw beheerd door familie Delon, enige eigenaar van het kasteel en tevens eigenaar van Château Potensac in de Médoc en Château Nenin in Pomerol. De totale oppervlakte van de wijngaarden is ongeveer 95 ha met een aanplant van cabernet sauvignon (65%), merlot (19%), cabernet franc (13%) en petit verdot (3%). De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 35 jaar. De productie per jaar ligt rond de 30.000 kisten van 12 flessen. Door de uiterst strenge selectie (zelden gaat meer dan 40% van de druiven in de grand vin) en nauwgezette vinificatie kan de kwaliteit van deze 'Super Second' zich meten met het niveau van de eerste grand cru's!

Daarnaast is Clos du Marquis een uitstekende tweede wijn van Las Cases.

Lees meer
€249,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen95 punten Robert Parker

Saint-Julien