Kerstmenu 2017

Jaarlijks met kerst bieden wij een selectie aan, van het mooiste wild, vlees en vis, zodat u een heerlijk kerstmaal kunt bereiden. Ook dit jaar doen wij dat, maar het kan zelfs nog gemakkelijker! Wij kunnen namelijk ook voor u koken!

Wellicht heeft u al kennis gemaakt met onze dagelijkse ‘food-to-go’ en van hieruit willen wij gerechten aanbieden voor de kerstdagen. Onze chefkok Sander (leermeester chef) heeft een prachtig menu gemaakt, waaruit u zelf een persoonlijke samenstelling kunt maken. Alle ingrediënten zijn -net als bij onze ‘food-to-go’- biologisch of van scharrelvlees met het hoogste dierenwelzijns certificaat en daarnaast koken wij E-nummervrij! Zo bent u verzekerd van topkwaliteit en ook nog eens (h)eerlijk bereid! 

De producten worden geleverd in gesealde bakjes, u kunt deze verwarmen in heet water, in de oven of in de magnetron. Bij uw bestelling voegen wij de opwarm-methode toe. Onze chef is 22 en 23 december in de winkel aanwezig voor advies.

Tevens geven wij u graag wijnadvies bij uw gerecht en om alles in stijl af te sluiten, bieden wij een breed assortiment buitenlandse kazen. Alles onder één dak; het gemak dient de mens. Geen wachtrijen, lijstjes, stress in de keuken en stapels afwas. Enkel het opwarmen van kant en klare gerechten. 

Graag vernemen wij uw bestelling vóór 20 december, per email, telefonisch of in de winkel ([email protected] / 020-6622455).

Soepen:

- Venkel-dille soep met gerookte forel   € 6,50 per 500ml
- Heldere Wildbouillon   € 6,50 per 500ml
- Romige Bospaddenstoelensoep met truffel   € 7,50 per 500ml
- Bisque d’Homard (kreeftensoep)   € 9,00 per 500ml

Voorgerechten:

- Carpaccio met Truffelcrème (Hollands ossenhaas)   € 7,95 per portie
- Carpaccio van rode biet met babyleaf sla, peer & geitenkaas   € 5,95 per stuk
- Gerookte Eendenborst met Sinaasappel   € 8,50 per portie
- Vitello Tonnato (Beemster kalf)   € 8,50 per portie
- Halve Kreeft met babyleaf sla, vanille olie & limoen mayonaise   € 19,50 per portie

Hoofdgerechten:

- Heilbot   € 4,95 per 100 gram
- Kabeljauw rugfilet met vel   € 5,95 per 100 gram
- Huisgerookte Zalmfilet (ongeveer 150 gram)   € 4,75 per 100 gram
- Hertentournedos (ong. 150 gram)   € 5,50 per 100 gram
- Tournedos (ong. 150 gram)   € 7,95 per 100 gram
- Wildragout van verschillende soorten wild   € 2,95 per 100 gram
- Hazenpeper  € 3,45 per 100 gram
- Kipfilet gevuld met truffel   € 3,95 per 100 gram
- Gevulde Biologische Kalkoen   € 34,00 per kilo
Gevuld met Beemster kalfsvlees, bospaddenstoelen, walnoten, cranberry en champagne. De kalkoen is volledig ontbeend en kan geheel gegeten worden! Vanaf 3 kilo tot 12 kilo.

Sauzen:

Vissauzen, keuze uit:
- Citroen-Peterselie
- Beurre Blanc-Steranijs
- Limburgse mosterd 

Vleessauzen, keuze uit:
- Rode wijnsaus
- Peper roomsaus
- Paddenstoelensaus 

€ 1,95 per 100 gram

Groenten:

- Rode Kool met Appeltjes   € 1,25 per 100 gram
- Spruitjes   € 1,00 per 100 gram
- Knolselderij met Shii-take   € 1,75 per 100 gram
- Witlof Ham-Kaasrolletjes   € 1,75 per 100 gram
- Groene Asperges   € 2,25 per 100 gram
- Gekarameliseerde Bospeen   € 1,50 per 100 gram
- Haricots Verts gerold in Pastrami   € 2,75 per 100 gram
- Stoofpeertjes   € 1,75 per stuk

Bijgerechten:

- Aardappel Mousseline     € 1,50 per 100 gram
- Aardappel Gratin   € 1,75 per 100 gram
- Aardappel krieltjes   € 1,25 per 100 gram
- Pastinaak puree   € 1,50 per 100 gram

Desserts:

- Omelette Siberienne met rode vruchtensaus   € 5,50 per portie (bevroren)
- Pudding van bitterkoekjes met vanillesaus   € 4,95 per stuk
- Mousse au Chocolat     € 4,50 per stuk
- Speculaas Bavarois met five spices   € 4,95 per stuk
- Champagne Sabayon met vers fruit   € 5,95 per stuk
- Kaasplankje, diverse soorten kaas met kletzenbrood   € 7,50 per portie