Pauillac

Haut-Batailley Pauillac 5ème Grand Cru Classé 2016

Haut-Batailley Pauillac 5ème Grand Cru Classé 2016
Licht
Krachtig

De Haut Batailley 2016 heeft een diepe paarsrode kleur en aroma's van rode bessen, rode pruimen en cassis. Met nuances van teer, geroosterde kruiden en aardse tonen. De smaak is medium-bodied, stevig en gespierd met een aardse afdronk. Parker 92+ punten

Het château Haut-Batailley is geclassificeerd als 5e grand cru classé in Pauillac. In 1942 werd Château Batailley uit Pauillac opgedeeld tussen de broers Borie. Het kleinste wijngoed kreeg de naam Haut-Batailley. Beide domeinen zijn geclassificeerd als 5e grand cru classé in Pauillac. Sinds 2017 is de familie Cazes eigenaar van Haut-Batailley geworden. Cazes is ook eigenaar van het hoog aangeschreven Lynch Bages. De wijn is doorgaans een assemblage van ongeveer 3/4 cabernet sauvignon en 1/4 merlot, afhankelijk van het oogstjaar.

"Château Haut-Batailley is een prachtig landgoed dat altijd geweldige wijnen heeft voortgebracht", zegt Jean-Charles Cazes, algemeen directeur van het familiebedrijf. ‘We zijn vooral blij dat de overgang is gebeurd tussen twee families die vriendschappelijke relaties hebben en elkaar goed kennen.

 

Lees meer
€89,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Bijzonderheden
  • BeoordelingenRobert Parker 93 punten, Falstaff 95 punten

Pauillac