Pauillac

Haut-Batailley Pauillac 5ème Grand Cru Classé 2019

Haut-Batailley Pauillac 5ème Grand Cru Classé 2019
Licht
Krachtig

Een knappe prestatie van deze cru classé gelegen tussen Lynch-Bages, Forts de Latour en Pichon Lalande, de 2019. Haut-Batailley biedt aroma's van mintige bessen, zoethout, viooltjes, ceder en een mineralige toets, gevolgd door een medium tot volle, sappige smaak met een mooie kern van fruit, levendige zuren en gestructureerde tannines. De wijn heeft een groot ontwikkelingspotentieel. Dit is de tweede vintage geproduceerd door de familie Cazes sinds de aankoop van het kasteel in 2017. Parker 93 punten.

Het château Haut-Batailley is geclassificeerd als 5e grand cru classé in Pauillac. In 1942 werd Château Batailley uit Pauillac opgedeeld tussen de broers Borie. Het kleinste wijngoed kreeg de naam Haut-Batailley. Beide domeinen zijn geclassificeerd als 5e grand cru classé in Pauillac. Sinds 2017 is de familie Cazes eigenaar van Haut-Batailley geworden. Cazes is ook eigenaar van het hoog aangeschreven Lynch Bages. De wijn is doorgaans een assemblage van ongeveer 3/4 cabernet sauvignon en 1/4 merlot, afhankelijk van het oogstjaar.

"Château Haut-Batailley is een prachtig landgoed dat altijd geweldige wijnen heeft voortgebracht", zegt Jean-Charles Cazes, algemeen directeur van het familiebedrijf. ‘We zijn vooral blij dat de overgang is gebeurd tussen twee families die vriendschappelijke relaties hebben en elkaar goed kennen.

 

Lees meer
€89,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Bijzonderheden
  • BeoordelingenRobert Parker 93 punten, Falstaff 95 punten

Pauillac