Des Forges

Quarts de Chaume Grand Cru 2018

Quarts de Chaume Grand Cru 2018
Licht
Krachtig

Quarts de Chaume is een kleine grand cru van slechts 42 hectare, welke gedeeld wordt door ongeveer 20 verschillende wijndomeinen. De status van Quarts de Chaume is groot, de wijnen van deze grand cru behoren tot de beste dessertwijnen van de wereld. 
De steile heuvel waarop deze wijngaard ligt is op het zuiden gericht en kijkt uit op de rivier Layon. Deze rivier zorgt voor de nevel die zorgt voor de 'botrytis cinerea', de edele rotting waardoor de concentratie en het suikergehalte in de druif enorm hoog wordt. De ideale omstandigheden voor een mooie dessertwijn.
Het rendement voor deze Quarts de Chaume ligt onder de 17 hl/ha, wat uitzonderlijk laag is.
Het oogsten gebeurt doorgaans in drie tot vier verschillende etappes want alleen de aangetaste druiven worden geplukt, 100% botrytis. Na persing en fermentatie wordt de wijn voor één jaar gelagerd op een groot 400 liter eiken vat, in een gekoelde ruimte. 
In de geur heeft de wijn een hint van rozijnen en gedroogde vruchten. De smaak is krachtig, geconcentreerd, vet en met een oneindige complexiteit. De balans tussen zoet en zuur is fabelachtig en de wijn heeft een potentieel om enkele tientallen jaren te rijpen. Drink de wijn tussen 8 tot 10 graden, bij voorkeur een paar uur van tevoren gedecanteerd.
Het is een dessertwijn die uitstekend gaat bij foie gras op toast, gebakken eendenlever of een gegrild kruidig broodje met blauwe kaas. En natuurlijk bij kruidige of fruitige, niet té zoete desserts. 

Lees meer
€54,95 per stuk
  • Bij 12 stuks €49,95 per fles
Op voorraad

Des Forges