Zenato

Ripassa della Valpolicella 2013

Ripassa della Valpolicella 2013
Licht
Krachtig

De Ripassa (met een a op het eind) van Zenato is tot zo’n bekend icoon geworden voor de populaire ripasso-wijnen, dat deze door velen tegenwoordig Ripassa’s worden genoemd… Bij de ripasso-methode wordt de Valpolicella-wijn (hier een mix van 85% corvina veronese, 10% rondinella en 5% oseleta) samengevoegd met de schillen en pitten van de supergeconcentreerde ingedroogde druiven die voor de productie van de Amarone gebruikt zijn. De wijn ondergaat zo een extra gisting en wint aan intensiteit en kracht. Hij rijpt vervolgens op eikenhout, in dit geval maar liefst 18 maanden. De uiteindelijke wijn heet een ripasso, eh, Ripassa! De kunst is om in dit proces ook de fruitigheid in de wijn te behouden. Deze wijn heeft heerlijke aroma’s van zoet zwart en rood fruit (kersen, pruimen), specerijen, koffie en chocolade en een likje vanille. Hij is sappig, krachtig, vol en zacht en heeft lengte. Hier kun je stevig bij eten: wild, geroosterd vlees, kaas en worst. De Ripassa kun je met recht een kleine Amarone noemen!

Lees meer
€19,95 per stuk
  • Bij 12 stuks 10% korting
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Corvina Veronese, Rondinella. Oseleta
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Zenato