Pasteuning

Wijnmakers Diner Daniel Wagner & Alexander Stodden

Wijnmakers Diner Daniel Wagner & Alexander Stodden
Licht
Krachtig

Wellicht was u erbij in Nevy, de onvergetelijke lunch met Wagner-Stempel & Jean Stodden, onder regie van Alain Caron. Alweer zeven jaar geleden, maar nog steeds een herinnering alsof het vorig jaar was. Destijds door Lars Daniëls voor Perswijn bijzonder leuk beschreven https://perswijn.nl/2012/04/24/duitse-wijn-aan-het-ij/

Het is de hoogste tijd voor een herhaling, ditmaal als diner. Dit jaar organiseren we het diner in samenwerking met het Hilton op Schiphol Airport. We horen u al denken: Hilton Schiphol?

Inderdaad is een airport-hotel niet de eerste plaats waar u aan denkt voor een culinaire beleving, maar het Hilton heeft met 'Bowery' een ongekend goed restaurant. Dit zou ook in hartje Amsterdam een aanwinst zijn! Het restaurant heeft zelfs een eigen 'Vine Room', een private dining gedeelte waar wijnen van hoog niveau geschonken worden en met talentvolle Michelle Bos een officiële sommelier in huis! 

De keuken staat onder leiding van Edwin van den Heijkant en wij hebben met Edwin een menu samengesteld met de allerbeste seizoensproducten! We zouden het graag verklappen, omdat het zo mooi is, maar we willen u liever verrassen! Het Hilton is -mede door het superieure restaurant- bij de 'Hotel of the Year Awards' uitgeroepen tot 'best luxury airport hotel worldwide'. Geen geringe onderscheiding. http://www.boweryrestaurant.nl/

En dan de wijnmakers, ze behoeven al bijna geen introductie meer, we importeren de wijnen van Jean Stodden al ruim 10 jaar en van Wagner-Stempel bijna 10 jaar. 

Alexander Stodden is eigenaar en wijnmaker van het wijnhuis Jean Stodden in de Ahr, een micro klimaat vlakbij Keulen. De Ahr staat vooral bekend om zijn spätburgunders en die van Jean Stodden worden gezien als de beste van de streek. Zijn wijnen afkomstig van de Herrenberg (gelegen achter het domein) behoren tot de absolute top. Lange tijd was Jean Stodden het enige rode wijndomein in Duitsland met de felbegeerde 5 sterren in de Eichelmann gids.

Daniel Wagner is de grote motor achter de successen van Wagner-Stempel, een echt familiebedrijf. Pas in 2002 voorzichtig begonnen met het bottelen van wijn gemaakt van eigen druiven, inmiddels doorgedrongen tot de absolute top van de Rheinhessen. De Riesling Grosses Gewachs Heerkretz behoort tot de beste van het land en de Riesling Porphyr staat vooral bekend als beste riesling voor zijn prijs. 

Zoals u inmiddels van ons gewend bent hebben wij de gerechten met de wijnen secuur uitgekozen en voorgeproefd en samen met chef Edwin van 'Bowery' de puntjes op de i gezet voor de mooiste wijn-spijs combinaties. We kunnen niet wachten! 

De prijs van dit diner (5 gangen) is € 89,00 per persoon, all-in. We kunnen alvast verklappen dat van beide domeinen de Grosses Gewachs geschonken gaan worden! De aanvang is 16:30, u wordt dan ontvangen met oesters, iberico en sekt van Wagner. Meer zeggen we niet... 
Er zijn slechts 60 plaatsen, reserveer op tijd! 

Locatie diner:
Hilton Schiphol
Schiphol Boulevard 701 

Schiphol is gemakkelijk met het OV te bereiken. Vanuit Amsterdam onder andere met bus 397 of de (zeer voordelige) taxi van Bios (020-6530500). Het hotel is vanuit Schiphol Plaza makkelijk bereikbaar. Volg de bordjes 'hotels' en u loopt overdekt in een paar minuten naar het Hilton.  Komt u met de auto, dan kunt u gratis in de parkeergarage van het Hilton parkeren, u ontvangt een uitrijkaart na afloop van het diner. De ingang van deze garage is naast het hotel en let op dat u niet per ongeluk een andere garage pakt, die dient u dan zelf te betalen. 

Overnachten:
Wilt u overnachten in het Hilton Schiphol, dan kan dat voor een zeer speciaal tarief! Voor € 99,00 (normaal € 225,00) heeft u een twee persoons kamer inclusief ontbijt! Dit geldt zolang de voorraad strekt. Neem contact met ons op als u hier gebruik van wilt maken.


Wij kijken uit naar uw aanwezigheid!

Het team van Pasteuning & Hilton Schiphol

Lees meer
€89,00 per stuk
Niet op (vrije) voorraad, klik hier voor een voorraadcheck.

Pasteuning