Wagner-Stempel

Tirus Blanc de Blanc Vintage 2015

Tirus Blanc de Blanc Vintage 2015
Licht
Krachtig

De naam Tirus van deze vintage sekt is gerelateerd aan één van de legendes rond de Ajax (!) toren in Siefersheim. De toren is in 1865 gebouwd uit vulkanisch gesteente en van een grote afstand te zien te midden van Wagner-Stempel's wijngaarden van de Grosse Lage Heerkretz. De stenen figuur van Tirus, de trouwe hond en metgezel van de bouwer, zit bovenop de kantelen van de toren. 

Sinds 2004 worden - in het blikveld van Tirus - hoogwaardige druiven geselecteerd voor de gelijknamige sekt cuvée, geproduceerd volgens de traditionele methode door tophuis Raumland. Het resultaat is een complexe, mousserende wijn van 100% chardonnay met een zeer fijne mousse, elegante body, maar een hoge intensiteit en prima balans. 

De wijn rijpt ongeveer 30 maanden sur lie. Er is geen sulfiet of dosage toegevoegd. Fijn en strak als een mooie champagne blanc de blancs en passend bij de droge, lineaire stijl die zo kenmerkend is voor Wagner-Stempel. Zeer gefocust met citrusfruit en krijtachtige tonen in de smaak. Geweldig bij oesters en heerlijk bij delicate, rauwe ham. 

Lees meer
€22,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Chardonnay
  • BijzonderhedenBiologisch
  • BeoordelingenRobert Parker 95 punten GaultMillau 93 punten

Wagner-Stempel