Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Wagner-Stempel Riesling Heerkretz Grosses Gewachs 2013

De Heerkretz is de beste wijngaard van Wagner Stempel. Jong heeft de wijn nauwelijks kleur en een straffe, gereserveerde geur en smaak. Ontwikkeld is hij daarentegen spicy, bijna peperig, met knisperende zuren en een flinke mineraliteit.

  • Bij 12 stuks 5% korting
€39,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De Heerkretz en Höllberg zijn de enige wijngaardnamen die op etiketten van Wagner-Stempel gebuikt worden en dan nog mondjesmaat, namelijk alleen op flessen van het allerhoogste niveau. Allebei zijn Erste Lagen volgens de classificatie van VDP, dus met het kwaliteitspotentieel om droge Grosse Gewächse te produceren en eventueel eersteklas edelzoete wijnen. Ze bevinden zich op korte afstand van elkaar bij Siefersheim. Beide hebben een porfierbodem met een bovenlaag van steenachtige leem, maar de wijnen verschillen behoorlijk in karakter. De druiven voor de Heerkretz rijpen langzaam en de oogst is meestal minstens twee weken later dan van de Höllberg. Höllberg is zodoende de meest toegankelijke en het snelst op dronk van de twee, Heerkretz de meest gereserveerde en 'intellectuele'. Voor zijn Grosse Gewächse gebruikt Wagner fruit enkel uit percelen op het midden van de steile hellingen, afkomstig van stokken met een leeftijd van 25 jaar of ouder en ligt de opbrengst op maximaal 30 hl/ha. 


Kleur: Wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Riesling
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Biologisch (178)
Riesling (67)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Gerelateerde producten

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies