Wagner-Stempel

Riesling Heerkretz Grosses Gewachs 2014 magnum

Riesling Heerkretz Grosses Gewachs 2014 magnum
Licht
Krachtig

De Heerkretz en Höllberg zijn de enige wijngaardnamen die op etiketten van Wagner-Stempel gebruikt worden. Ze worden ook nog eens mondjesmaat gebruikt, alleen op flessen van het allerhoogste niveau.

Beide wijngaarden zijn geclassificeerd als 'Grosse Lage' volgens de VDP, dus met het kwaliteitspotentieel om droge Grosse Gewächs en eventueel eersteklas edelzoete wijnen te produceren. Ze bevinden zich op korte afstand van elkaar bij het plaatsje Siefersheim in de Rheinhessen.

De bodem voor beide wijngaarden bestaat grotendeels uit porfier (vulkanisch gesteente) met een bovenlaag van steenachtige leem. Toch verschillen de wijnen behoorlijk in karakter. De druiven voor de Heerkretz rijpen langzamer, de oogst is meestal minstens twee weken later dan van de Höllberg. Höllberg is zodoende de meest toegankelijke en het snelst op dronk van de twee, Heerkretz de meest gereserveerde en 'intellectuele'.

Voor zijn Grosse Gewächs gebruikt Wagner uitsluitend het fruit uit de percelen op het midden van de steile hellingen, afkomstig van stokken met een leeftijd van 25 jaar of ouder. De opbrengst ligt op maximaal 30 hl/ha. 

Lees meer
€99,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)1,5
  • Druivenras(sen)Riesling
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Wagner-Stempel