Wagner-Stempel

Pinot Noir trocken 2015

Pinot Noir trocken 2015
Licht
Krachtig
Last Minute actie van Wagner-Stempel:
Ondanks de kleine (maar kwalitatief zeer hoge) oogst van 2017, heeft Daniel Wagner nog een actie voor ons gemaakt met zijn witte wijnen uit 2016 en rode wijnen uit 2015. Aangezien meerdere wijnen onlangs al de revue gepasseerd hebben, beschrijven we uitsluitend de nieuwe wijn, een verrassende rode:
Als je aan Wagner-Stempel denkt, dan denk je voornamelijk aan zijn witte wijnen, waarmee hij de hoge reputatie heeft verworven die hij nu heeft. Maar ook op het rode vlak hebben Daniel en zijn rechterhand Oliver (Ollie) niet stil gezeten. Er zijn bakken met werk verzet om perfecte wjngaarden aan te leggen, waar dus nu zo langzamerhand (letterlijk en figuurlijk) de vruchten van geplukt kunnen worden. En laat 2015 nu ook eens een uitstekend jaar zijn voor (rode) wijn; hét moment voor de introductie van zijn Pinot Noir! De wijngaarden met pinot noir liggen op de flanken van de heuvels bij Siefersheim, waar de bodem voornamelijk uit leem en porphyr (vulkanisch gesteente) bestaat. Na het handmatig plukken worden de druiven zachtjes
geperst en de wijn wordt gelagerd op gebruikte barriques. In de geur ruik je duidelijk de kenmerkende frisse pinot-tonen met frambozen, rode bessen en kersen. Maar daarnaast ook wat vanille, balsamico, amandel en karamel. Een wijn met een mooie balans en een hele prettige afdronk.
Lees meer
€14,95 €12,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Pinot Noir
  • BijzonderhedenBiologisch
  • Beoordelingen

Wagner-Stempel