Wagner-Stempel

Grosses Gewachs kist

Grosses Gewachs kist
Licht
Krachtig

In samenwerking met Daniel Wagner hebben wij een originele kist samengesteld met de twee mooiste rieslings van het wijngoed.
Het zijn de beide Grosses Gewachs uit het jaargang 2013. De eerste Grosses Gewachs komt van de Höllberg, een wijngaard waar de gemiddelde temperatuur iets hoger ligt dan op de Heerkretz en de bodem bestaat uit klei met stenen en fossielen, op een vulkanische ondergrond. De andere Grosses Gewachs is de Heerkretz. Eén van de mooiste en beste wijngaarden van de Rheinhessen. De ondergrond komt overeen met die van de Höllberg, alleen hier vinden we nog wat meer grind in de grond. Voor beide wijngaarden geldt dat uitsluitend de druiven van de oudste ranken gebruikt voor de Grosses Gewachs.

Inmiddels zijn er al veel publicaties verschenen over de Grosses Gewachs van Duitsland en de wijnen van Wagner-Stempel staan hierbij in de top! Zo was er de belangrijke Berliner Riesling Cup, waarbij de Höllberg 2013 als 4e eindigde en beoordeelde Jancis Robinson de wijnen met 18 om 18,5 punten. Hieronder treft u ook haar proefnotities over beide wijnen. In Robert's Parker Wine Advocate worden beide wijnen beloond met 92 punten. Ook zijn proefnotities treft u hieronder aan.

In de 6 vaks-kist zitten 3 flessen Höllberg 2013 en 3 flessen Heerkretz 2013. 

 

Lees meer
€245,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)6 flessen van 0,75 ltr
  • Druivenras(sen)Riesling
  • Bijzonderheden3 flessen Höllberg 2013 en 3 flessen Heerkretz 2013. Exclusief aanbieding.
  • Beoordelingen

Wagner-Stempel