Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Vissoux Vieilles Vignes Beaujolais 2014/15

Deze wijn, waarvan de stokken 30 tot 85 jaar oud zijn, is als primeur niet te evenaren. Naast intens fruit van gekneusde frambozen, bramen en granaatappel, heeft de wijn fraaie aardse nuances, een solide mineraliteit en diepgang.

  • Bij 12 stuks 11% korting
€12,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

Elk seizoen volgen we de nieuwsbrieven van de Chermettes over de oogstverwachtingen. Zo ook in 2015. In grote delen van Frankrijk en ook in de Beaujolais was het in juni en juli bijzonder heet met opeenvolgende hittegolven, maar de wijnranken oogden zeer gezond. Dat er vroeg geoogst zou gaan worden, was al snel duidelijk. De gamay was begin september aan de beurt. Het fruit is zeer geconcentreerd, de opbrengst net onder gemiddeld. De druiven waren zelfs zo goed dat er nauwelijks gesorteerd hoefde te worden! In de gloednieuwe kelder worden begin oktober de beste cuvées voor de Griottes en de Vieilles Vignes geselecteerd. De 2015 van Domaine du Vissoux is enorm veelbelovend!

Deze wijn, waarvan de stokken 30 tot 85 jaar oud zijn, is als primeur niet te evenaren; daarover zijn de wijnschrijvers het unaniem eens. Naast intens fruit van gekneusde frambozen, bramen en granaatappel, heeft de wijn fraaie aardse nuances, een solide mineraliteit en diepgang. Er hoeft vooral geen haast gemaakt te worden met drinken: hij gaat met gemak 3-4 jaar mee.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Gamay
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Gamay (7)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Gerelateerde producten

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies