Vissoux

Beaujolais Vieilles Vignes 2016

Beaujolais Vieilles Vignes 2016
Licht
Krachtig
De 3e donderdag van november is traditiegetrouw de dag van de Beaujolais Primeur, of Beaujolais Nouveau zoals de Fransen zeggen. Deze lichte en fruitige rode primeurwijn van gamaydruiven wordt gemaakt in het lieflijke Beaujolaisgebied tussen Macon (Bourgogne) en Lyon. De nieuwe wijn kan al zo’n 6 à 8 weken na de oogst gebotteld worden (dat gebeurt bij ons in de winkel rechtstreeks uit het vat!) dankzij de ‘macération carbonique’ methode, waarbij hele trossen druiven door middel van al dan niet natuurlijke koolzuurweking vergist worden. Er komen daardoor weinig tannines vrij en de aroma’s van rood fruit blijven optimaal behouden. De wijn is daardoor extreem fruitig, soepel en snel op dronk.

Deze cuvée wordt gemaakt van oude stokken die in leeftijd variëren van 35 tot 85 jaar. De wijn is als primeur niet te evenaren, daar zijn de kenners het over eens. Hij is ‘eigenlijk té goed, te fijn, te echt wijn voor een primeur, krachtig en rijk, floraal, met tannines van kant en een frisse mineraliteit’. Er hoeft dan ook geen haast gemaakt te worden met drinken, deze wijn gaat met gemak 3 à 4 jaar mee. Hij toont zich na wat flessenrust zelfs nog beter en completer. In De Grote Hamersma 2016 staat dan ook jaargang 2014, met een 9- als cijfer! In DGH 2017 zullen we ongetwijfeld de 2015 zien opduiken… Het is een lichtvoetige en tegelijk solide kwaliteitswijn vol kersenfruit, aardbeien, granaatappel en een heerlijk vleugje boerenerf. Een pure wijn waarmee je je op het Franse platteland waant, een wijn om lekker van (door) te drinken.
Lees meer
€12,95 per stuk
  • Bij 12 stuks 11% korting
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Gamay
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen
Tags

Vissoux