Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Vissoux Beaujolais Les Griottes 2016

Dit jaar werd de ‘Bojo Nouveau’ op donderdag 17 november vrijgegeven. De oogst 2016 viel twee weken later dan in voorgaande jaren, maar de druiven waren uiteindelijk precies op tijd binnen.

  • Bij 12 stuks 9% korting
€10,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De 3e donderdag van november is traditiegetrouw de dag van de Beaujolais Primeur, of Beaujolais Nouveau zoals de Fransen zeggen. Deze lichte en fruitige rode primeurwijn van gamaydruiven wordt gemaakt in het lieflijke Beaujolaisgebied tussen Macon (Bourgogne) en Lyon. De nieuwe wijn kan al zo’n 6 à 8 weken na de oogst gebotteld worden (dat gebeurt bij ons in de winkel rechtstreeks uit het vat!) dankzij de ‘macération carbonique’ methode, waarbij hele trossen druiven door middel van al dan niet natuurlijke koolzuurweking vergist worden. Er komen daardoor weinig tannines vrij en de aroma’s van rood fruit blijven optimaal behouden. De wijn is daardoor extreem fruitig, soepel en snel op dronk.

Dit jaar werd de ‘Bojo Nouveau’ op donderdag 17 november vrijgegeven. De oogst 2016 viel twee weken later dan in voorgaande jaren, maar de druiven waren uiteindelijk precies op tijd binnen. Na een nat en koel voorjaar volgden een goede vruchtzetting en een warme, zonnige, droge zomer en nazomer die alles goed maakten. In de laatste week van september kon rijp en gezond fruit geoogst worden. Domaine du Vissoux staat bekend om zijn constante kwaliteit en zuivere Beaujolais, puur natuur. De Chermettes maken elk jaar weer de perfecte primeurwijn: sappig, soepel, lichtvoetig, barstensvol rood fruit, zuiver en dorstlessend. Afkomstig van stokken tot 35 jaar oud op een bodem van graniet. En hij is nog een paar jaartjes houdbaar ook, échte wijn!

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Gamay
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Gamay (7)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Gerelateerde producten

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies