Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Vieux Donjon Châteauneuf du Pape 2006

De oudste grenache stokken zijn geplant in 1900. De kracht van Le Vieux Donjon is dat alle kwaliteit naar één rode wijn (en een witte wijn) gaat. Daarnaast geen prestige cuvée’s, die het niveau van de basiswijn sterk zouden reduceren.

€49,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De vinificatie van de rode wijn is traditioneel in de beste zin van het woord. De wijn wordt geblend uit 75% grenache en kleinere delen syrah, mourvedre, cinsault, counoise en een druppel witte clairette. 50% van het druivenmateriaal wordt ontsteeld. De mourvèdre  altijd om de pittige tannines te vermijden. De oudste grenache stokken zijn geplant in 1900. De wijn rijpt op grote houten vaten van 50hl. De kracht van Le Vieux Donjon is dat alle kwaliteit naar één rode wijn (en een witte wijn) gaat. Daarnaast geen prestige cuvée’s, die meer geld zouden opleveren, maar het niveau van de basiswijn sterk zouden reduceren. De wijn is een zeer authentieke Châteauneuf du Pape. Hij heeft altijd een zachtzoete geur van fruit, vooral moerbei, rode en donkere kersen en dadels. Daarbij licht kruidig met een hint van drop. Ondanks de grote vraag naar de wijnen, worden ze verkocht voor redelijke prijzen. De rode wijn heeft een bewezen bewaarpotentieel en behoort 10 tot 15 jaar maar al te vaak  tot de beste wijnen van de streek.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Grenache Syrah Mourvedre Cinsault Vaccarese
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies