Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Trévallon Trévallon 2012

Het extreem arme, steenachtige terroir is ideaal voor de cabernet sauvignon. Deze wordt aangevuld met syrah. Een bijzondere, karaktervolle wijn met een enorme gevarieerdheid in frisheid en smaakintensiteit, en een discreet alcoholgehalte.

€54,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

Met zo min mogelijk ingrijpen in het natuurlijk proces worden deze grootse ecologische wijnen gemaakt. Zowel in de wijngaard als in de kelder wordt er zo natuurlijk mogelijk gehandeld.
De onwettige cabernet sauvignon overheerste vanaf het begin in al de wijnen en een declassering in 1973 was het gevolg. Maar dit deed Trévallon niet van standpunt veranderen. Het extreem arme, steenachtige terroir is ideaal voor de cabernet. Deze wordt geblend met syrah.
De jonge wijn gaat na een rijping van 18 maanden op grote eikenhouten foeders en (geen nieuwe!) barriques, zonder klaring en filtering op fles. Het resultaat is een bijzondere, karaktervolle wijn met een enorme gevarieerdheid in frisheid en smaakintensiteit, en een discreet alcoholgehalte. Een van die zeldzame wijnen die niet in een enkele proefnotitie zijn te vangen.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Cabernet Sauvignon, Syrah
Bijzonderheden:
Beoordelingen: Wine Spectator 91 punten Jancis Robinson 17,5/20 punten

Cabernet Sauvignon (82)
Shiraz / Syrah (101)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies