Tramin

Unterebner Pinot Grigio 2019

Unterebner Pinot Grigio 2019
Licht
Krachtig

Een Pinot Grigio zoals je hem nog nooit hebt gedronken. De Unterebner won al twee keer de finale van het Proefschrift Wijnconcours in zijn categorie. De pinot grigio druiven groeien op 400 tot 600 meter hoogte, op een kalkrijke ondergrond met grind en leem, deels op een moederrots van vulkanische porphyr. Ze krijgen overdag veel zon (de wijngaarden liggen op het zuidoosten en zuiden) en ’s nachts koelt het flink af, mede door de frisse wind die hier dan van de hellingen rolt. De opbrengsten zijn met  45 hl/ha laag.

De Unterebner onderscheidt zich door zijn rijpe stijl en fermentatie op groot eikenhout, voornamelijk op foeders van 30-40 hectoliter en deels op kleinere tonneaux. Daarin vinden ook de malolactische vergisting en rijping plaats. De wijn rijpt bijna een jaar op de lie en daarna nog een tijd op fles. Hij is goudgeel van kleur en heeft een breed palet met fijne aroma’s van bloemenhoning, rijp wit fruit, kruidigheid en geroosterd brood met boter. In de mond is er een werkelijk schitterende balans tussen mineraliteit, sap, frisse zuren en romige vettigheid.

Deze complexe wijn is met zijn rondeur en structuur, maar zonder zwaar te zijn, een maaltijdwijn bij uitstek. Heeft een goed rijpingspotentieel, tot wel 10 jaar.

Lees meer
€34,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Pinot Grigio
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen2x Winnaar Proefschrift Wijnconcours

Tramin