Tenuta Regaleali

Rosso del Conte 2015

Rosso del Conte 2015
Licht
Krachtig

Rosso del Conte, geproduceerd vanaf 1970, was de eerste rode wijn van zeer hoge kwaliteit en lange levensduur van Sicilië. Het was bovendien de eerste wijn afkomstig van één wijngaard, de Vigna San Lucio. De aanplant van nero d'avola en perricone was al 1959 gerealiseerd. De wijn heeft in zijn lange geschiedenis tal van ontwikkelingen doorgemaakt, waaronder verschillende vinificatiemethoden. De moderne rosso wordt vergist op stalen vaten en gerijpt op eersteklas Franse eiken vaten van 225 liter (Allier and Tronçais). Daarna rijpt de wijn nog een half jaar op het domein op fles. Het is een blend van ongeveer tweederde nero d'avola en eenderde perricone.
Helder, robijnrode wijn met een eigen karakter en diepe complexiteit. Warm in de geur met zoet fruit van o.a. vijgen, zwarte kersen, bramen maar ook gedroogd fruit, zoethout en daarbij zacht kruidig met hints van vanille en koffie. Ondanks het zwoele karakter en de dikke extractie is er ook voldoende fraîcheur. De wijn is smakelijk en rijp met lengte en structuur en verdient eigenlijk nog wat kelderrijping.
Een prima combinatie met vlees van de grill, of bij een mooie lamsbout uit de oven en natuurlijk bij kazen met een stevige smaak, zoals gerijpte Hollandse kazen.

Lees meer
€53,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Nero d'Avola, Perricone
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Tenuta Regaleali