Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Tempier Bandol La Tourtine 2010

Deze ligging van La Tourtine is subliem omdat de mistral voor voldoende verkoeling zorgt en de overvloedige zon voor genoeg zonuren. Zo heeft de wijn krachtige tonen van mourvedre maar ook een geniale frisheid en mineraliteit.

  • Bij 12 stuks 8% korting
€52,95 Incl. btw
Niet op (vrije) voorraad.
Mocht u deze wijn willen bestellen, klik hier voor een voorraadcheck.
Wij lichten u zo spoedig mogelijk in.
Schrijf een review
Nog geen beoordeling
Beschikbaarheid: Vraag naar de levertijd

La Tourtine wordt gemaakt van druiven afkomstig van wijngaard op gemiddeld 170 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat uit kalk en klei en ligt op een heuveltop van een 100 miljoen jaar oude rots. Deze ligging is subliem omdat de mistral voor voldoende verkoeling zorgt en de overvloedige zon voor genoeg zonuren. In de zomer onstaan er zelfs zulke enorme scheuren in de kalk-kleibodem door droogte, hetgeen bewijst hoe diep de wortels moeten zitten! Dit maakt La Tourtine één van de meest elegante Bandol wijnen die bestaan.
De wijn bestaat gemiddeld uit 75% mourvedre aangevuld met grenache en cinsault. De mourvedre brengt het krachtige, tanninerijke met zich mee maar ook mooi fruit en kruiden. Het terroir geeft finesse, een sublieme mineraliteit en een enorm bewaarpotentieel.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Mourvedre, Cinsault, Grenache
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies