Springfield

Cabernet Sauvignon Méthode Ancienne 2011

Cabernet Sauvignon Méthode Ancienne 2011
Licht
Krachtig
De oudste cabernet-wijngaard van het domein, gelegen op een mooie, op het zuiden gerichte helling, geeft slechts een bescheiden hoeveelheid perfecte druiven voor deze wijn. De opbrengst ligt hier niet veel hoger dan 15 hectoliter per hectare. Grote bordeauxwijnmakers halen vaak wel vier keer zoveel van hun akkertje! Na 2 jaar lagering op nieuwe Franse eikenhouten vaten, wordt de wijn enkele jaren in de kelder gelegd om te rijpen totdat hij op dronk is. 

Hier geldt perfectie van A tot Z. De wijn is simpelweg indrukwekkend te noemen. Wat een harmonie tussen fruit en complexiteit. indrukwekkend maar tevens buitengewoon drinkbaar. Proef hier eens een Bordeaux naast en ervaar de smaak van een pure cabernet! Biologisch gemaakt, geen zwavel, enkel natuurlijke gistcellen, niet geklaard, niet gefilterd en niet gestabiliseerd. Een klassieke wijn maar dan uit de Nieuwe Wereld. De wijn gist in Franse Allier vaten en blijft 12 maanden op zijn eigen lie (bezinksel) liggen. 

Deze extreme manier van wijnmaken geeft een wijn met een Bourgogne-achtige verfijning en elegantie. 
Een complexe wijn die je tenminste één keer in je leven geproefd moet hebben!


Lees meer
€47,95 per stuk
  • Bij 12 stuks 6% korting
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Cabernet Sauvignon
  • BijzonderhedenBiologisch
  • Beoordelingen

Springfield