Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Smith Haut Lafitte Blanc 2005

De smaak is werkelijk briljant, fris met citrusolie en grapefruit met een enorme lengte. Een geweldig voorbeeld van een onberispelijke droge witte Graves, die wellicht 20 jaar kan uitrijpen.

€109,00 Incl. btw
Niet op (vrije) voorraad.
Mocht u deze wijn willen bestellen, klik hier voor een voorraadcheck.
Wij lichten u zo spoedig mogelijk in.
Schrijf een review
Nog geen beoordeling
Beschikbaarheid: Vraag naar de levertijd

De witte wijn van Smith-Haut-Lafitte is een assemblage van 90% sauvignon blanc, 5% sauvignon gris en 5% Semillon, met een opbrengst: 30 hl/ha, voor de grand vin. De vergisting gebeurt 50% in nieuwe vaten en 50% in vaten, gebruikt voor een vorige oogst. De rijping op de gistcellen met regelmatige batonnage duurt  12 maanden.
De wijn is zeer indrukwekkend en vol met bijna de textuur van een rode wijn. De kern is vol fruit van appel, citrus en exotisch fruit, en toetsen van kamperfoelie en lentebloesem. De smaak is werkelijk briljant, fris met citrusolie en grapefruit met een enorme lengte. Een geweldig voorbeeld van een onberispelijke droge witte Graves, die wellicht 20 jaar kan uitrijpen. Zeker het laatste decennium nauwelijks overtroffen in de Graves (Pessac-Leognan)

Kleur: wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Semillon
Bijzonderheden:
Beoordelingen: Robert Parker 95+ punten, Wine Spectator 96 punten

Sauvignon Blanc (31)
Semillon (5)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies